Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
12:56
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 13 » В.Костенко: «Коли всі разом одна команда»
11:19
В.Костенко: «Коли всі разом одна команда»

Які прийняті дієві заходи з підготовки житлового фонду Олександрії до роботи в осінньо-зимовий період  2015-2016 років?  Питання підготовки міста до роботи, коли не за горами холод, дощ, сніг, мороз, ожеледиця, коли на порозі зима, знаходяться в постійному полі зору міського голови та комунальників.

Наскільки будуть  якісно підготовлені  багатоквартирні  будинки (внутрішньо будинкові та зовнішні  комунікації)  до зимового періоду, від того і залежатиме як ми перезимуємо.

 На щопонеділкових апаратних нарадах міський голова С.К.Цапюк наголошує і суворо питає в начальника УЖКГ В.Литовченка, в директора КП «Житлогосп» В.Костенка та в керівника КП «Благоустрій» В.Олійника про хід виконання необхідних комплексних технічних робіт по підготовці житлового та комунального сектора міста на зимовий період.

- Що робиться комунальниками сьогодні, що вже зроблено, і що треба ще зробити, щоб зима  не зустріла  нас непідготовленими до її примхливої погоди, ми ведемо розмову з директором КП «Житлогосп» В.Г.Костенком.
- Наше підприємство відразу після закінчення опалювального сезону приступило до виконання  поточних робіт по підготовці багатоквартирних житлових будинків (а їх понад 500, - авт.) до експлуатації в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Працівники КП «Житлогосп» виконують  поточні ремонти згідно складеного зі старшими будинків переліку робіт, що включає в себе: утеплення віконних прорізів; заміну розбитого скла та утеплення вхідних дверей в під`їзди; ремонт покрівель(рубероїдних); косметичний ремонт під`їздів та входів (ремонт ступенів, облаштування на вимогу пандусами, встановлення дверей); ремонт оголовків димовентиляційних каналів; УЩ-ремонт електрощитових; завезення піску для підсипки на період ожелед иці;  ремонт міжблочних швів у панельних будинках та ін. Роботи ведуться планово, звісно, що в першу чергу виконуємо там, де це потребує термінового виконання – усунення «гарячих» недоліків, що стосуються  ремонту покрівель.   
- За рахунок яких коштів виконуються роботи?
- Ми тісно співпрацюємо зі старшими будинків. З квартплати кошти йдуть на особистий накопичувальний  рахунок кожного будинку і люди вправі розпоряджатися ними. Мешканці самостійно планують, що їм треба в першу чергу відремонтувати . Сьогодні найбільше запитів до покрівель будинків. Понад 40 років до них майже ніхто не звертався. За останні роки виконано великий об’єм з ремонту покрівель. Тільки цього року вже виконані покрівельні роботи на площі понад 15000 м2. Приблизно такий же об’єм робіт потрібно виконати до настання зими. Хочу подякувати тим нашим мешканцям, котрі справно сплачують квартплату, що йде на ремонт їх будинків. Для прикладу сьогодні відремонтована покрівля на будинку №88/а по вул. Калініна, №79 – по пр. Леніна,  №39 – вул. Героїв  Сталінграду, №6/а – пл. Кірова – заміна шиферної покрівлі.  
- Володимире Григоровичу, однією за найбільших проблем для автомобілістів є зимовий період ожеледиці та снігових заторів, що перешкоджають руху автотранспорту та пішоходів містом.  Чи достатньо підсипного матеріалу, щоб бути готовими до зимових природних несподіванок?
- Міський голова С.К.Цапюк  видав розпорядження на УЖКГ стосовно завезення 800 тонн підсипного піску на випадок ожеледиці. Звісно, що комунальні служби нашого підприємства подворово готують запаси піску в підвальних приміщеннях будинків, щоб мешканці міста могли без перешкод пересуватися не лише в своїх дворах, але й на пішохідних доріжках міста.

Користуючись нагодою хотів би звернутися до мешканців  нашого міста. Шановні олександрійці, в великій мірі наше тепло і затишок, чистота і порядок залежить від кожного з нас особисто. Там залишив відчиненими двері в під’їзд, вітер їх розхитав, пошкодив, розбив, там розбили вікно в під`їзді, там залишили поза уваги, що в підвалі з труб вода протікає. З усіх разом «там» і виходить, що наші негаразди від нашої байдужості. Яскравий приклад, тільки-но встановили сучасні лавки для відпочинку літніх людей по вул. Сидоренка, №6, як через кілька днів вони були викрадені – зрізані під фундамент рукою злодюжки. Безумовно, що хтось з приватного  будинку це зробив. Благоустрій  дворів, відпочинок в ньому – це  частина нашого життя, в якому зростають наші діти, онуки, де відпочивають літні люди. Це наше обличчя, це наша совість і порядність...    

 І.Мельник

Просмотров: 1079 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]