Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
11:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 13 » Теплопостачальники готові до опалювального сезону
10:55
Теплопостачальники готові до опалювального сезону

Сьогодні, 13 жовтня, з огляду на температурні погодні умови, розпочинається опалювальний сезон. Чи готові теплопостачальники  міста забезпечити в терміни його початок  і чи зможуть олександрійці за нових тарифів на тепло вчасно розраховуватися? Про це ми і ведемо розмову з директором КП «Теплокомуненерго» Аллою Анатолійовною Грибачовою:

- Всі наші котельні станом на 13 жовтня готові розпочати новий опалювальний сезон, щоб в оселях олександрійців було тепло і затишно.  Вирішено питання на рівні губернатора  з «Кіровоградгазом» про терміни та умови подачі газу на котельні міст обласного підпорядкування.  Для цього зроблено всі відповідні технологічні ремонти та випробування. Зрозуміло, що після гідравлічних випробувань були певні аварії: 60 метрів тепломереж  по вул. Червоного Козацтва,  42 та вул. Айвазовського терміново замінювалися. Це тривожний сигнал. Замінюємо конденсатори та трубу діаметром 500 мм. Подібна ситуація по вул. Героїв Сталінграду, 19, 19/а. Та ми врахували, що роботи будуть проведені в стислі терміни - до початку опалювального сезону.
- Який стан підготовки селища Димитрового до опалювального сезону?
 -Чотири модульні твердопаливні котельні  на селищі повністю  - на весь опалювальний сезон  забезпечені  твердим паливом (дровами), що дасть можливість димитровчанам бути з теплом.
- Люди дорікають, хіба не можна гідравлічні іспити провести  відразу після закінчення  опалювального сезону навесні?       
- Після опалювального сезону ми відразу проводимо гідравлічні іспити  котлів  та теплових мереж згідно правил. Але ще й восени робимо повторно такі іспити, хоча це не передбачено – не вимагають правила. Робимо повторні контрольні  іспити, знаючи який стан теплових мереж. Таким  чином, страхуємося, щоб взимку уникнути серйозних  аварій на теплових мережах.
- Рахунки арештовані,  штрафні санкції не зняті з підприємства, інвестиційна діяльність призупинена? А що далі?          
- Нами розроблена інвестиційна програма на суму 4 млн. 600 тис. грн., що  неможлива до виконання через арешт рахунків підприємства. Тому остання сесія міської ради розглянула клопотання КП «Теплокомуненерго» та прийняла рішення про звернення до НКРЕ, щодо встановлення  тарифів для всіх категорій  споживачів без розрахункового прибутку на відповідну суму нашої інвестиційної програми, що дасть можливість зниження діючих тарифів для населення на 10, 14 грн., а для госпрозрахункових та бюджетних організацій на  суму 38, 83 грн.   
- Скільки  олександрійці  будуть  платити за тепло, наприклад, з  50 м2 житлової площі? Менше чи більше з огляду на без врахування розрахункового  прибутку, якщо його прийме НКРЕ?    
 - Згідно рішення Національної комісії з регулювання суб'єктів господарювання в сферах електроенергетики, виробництва теплової енергії, на ринках газу та нафти встановлено тарифи  711 грн. за 1 Гкал та 21,03 грн. –  за 1 м2 квартирної площі.  В середньому плата за теплопостачання  2-х кімнатної квартири в новому опалювальному сезоні площею  50 м2 буде складати близько 1000 гривень на місяць, - підкреслила директор «ТКЕ».

 І це ще невідомо чи погодиться НКРЕ зменшити на цю суму ( з 711 грн за  1 Гкал до 700 грн., - авт) вартість теплової енергії, що суттєво не вплине на економію наших коштів. Єдиний шанс до порятунку – субсидія, але і вона не всім буде надаватися. Маючи пенсію чи зарплатню понад 2000 грн.,або взагалі її не отримаєте, або  мізер, що не вплине на вашу спроможність сплачувати послуги тепла.А крім тепла є квартплата, газ, вода, телефон, ліфт, КТ, інтернет... Виникає по ходу логічне запитання з якого такого дива балкон внесли в квартплату та  теплопостачання? Колізії  з призначенням субсидій виникають і будуть виникати щоразу, бо є ще й частина мешканців приватного  сектору, де Урядом передбачено  виплату одноразової грошової допомоги на придбання твердого палива. Ці питання на контролі влади всіх рівнів.

 Дай Боже, нам усім літньої зими, тепла і спроможності  отримати допомогу від держави, щоб вчасно розраховуватися за спожите тепло.

І.Григорович      

Просмотров: 1279 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]