Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
04:30
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 22 » «Слав`яночка» - 20 років на ринку хлібобулочних виробів
07:37
«Слав`яночка» - 20 років на ринку хлібобулочних виробів

 Про успішність того чи іншого підприємства говорять люди. У бліц-опитуванні дізнався, що значна кількість жителів Олександрії здебільшого купує продукцію хлібобулочних та кондитерських виробів місцевого виробника ПП «КСіМ», брендом  якого є торгова марка «Слав`яночка».

Розгалужена мережа торгових точок по місту, в яких не затримується на полицях широко представлена продукція    - це одна із характерних ознак працюючого виробництва.   І таким є «Слав`яночка. Попри всі негаразди становлення  та визнання вистояли… перебороли нездорову конкуренцію…  Про це ми і ведемо розмову з директором ПП «КСіМ» Сергієм Георгійовичем  Селєзньовим:

-Ринок хлібобулочних  та кондитерських виробів на нашому підприємстві представлений широкою палітрою різноманітних сортів хліба та кондитерських виробів , що завоювали визнання серед олександрійців. Серед них відомі:  «Шапка  Мономаха», «Запашний», «Урожайний». «Буковинський», «Селянський»;  нарізні батони:   «Нива», «Любительський», «Бутербродний» та «Гірчичний»;  булочки з різноманітною начинкою( з повидлом, маком, сиром, яблуками…).

- Ваші кондитерські вироби мають великий попит серед покупців…У чому успіх?
- Стараємося задовольнити смакові потреби олександрійців. 12  видів тортів вже роками стали до їх смаку, серед них у попиті «Спокуса», «Вечірня Олександрія». Нещодавно почали виробляти новий торт «Моцарт" та «Ліверпуль» ( 2-х кілограмовий,  фруктовий), полюбляють олександрійці  і торт «Київський».  Не забуваємо і про бісквітні рулети, такі як «Медовий», «Шахматний»,  «Рулет з ірисками», «Перекладенець» -  багатослойний пиріг.  Окрім цього, «КСіМ» виробляє  25  видів печива ( «Вівсяне», «Рогалик», «Ракушка»,  «Любиме», «Вушка листкові», «Равлик» та ін.).  Зефір, пряники та сухарики.  Піцца, сосиски в тісті, круасани,  кекс «Рапсодія»  - асортимент  постійно обновляємо, придумуючи нові кондитерські вироби.
- Асортимент і справді дуже великий, як приходиться  утримувати підприємство  у такому нелегкому  ритмі сьогодення, при відсутності коштів у населення?     
- Те, що творилося в лютому місяці з курсом долара,  від якого всі ми залежні, сильно вдарило по всіх, і по нашому виробництву також. Ціна на борошно поповзла різко вверх, тому і зросли  ціни на хлібобулочні вироби.  Місяць  відпрацювали у великий  мінус. Сьогодні, коли вартість борошна  дещо знизилась, знизилась ціна і на нашу продукцію. Вся імпортна сировина закуповується в перерахунку на євро або долар. Тому, стараємося працювати  з українським  виробником сировини.
-Скільки задіяно працівників у виробництві?
- Підприємство має в своєму штаті понад 160 працівників. Колектив працює в 4 зміни - така специфіка хлібозаводів, щоб зранку в магазинах був свіжий хліб.  Середня зарплатня 1500 грн при 15 днях роботи на місяць. Усі податки сплачуємо вчасно до всіх рівнів оподаткування, зарплатня  вчасно -  два рази на місяць виплачується, повний соціальний пакет.
- Продукцією «Слав`яночки» смакують і мешканці інших районів області?
- У нас діє розгалужена сітка реалізації продукції не тільки на Кіровоградщині, а й в сусідні райони інших областей та міст.  Наші  «хлібовозки» курсують по Олександрійщині, а також у Світловодськ, Кременчук, П`ятихатки, Жовті Води, Кривий Ріг,  Знам`янку та Кіровоград.
- У чому вбачаєте вихід з економічної кризи, коли, як, на мене, Вашу, продукцію достатньо було  б реалізовувати в Олександрії та районі, щоб нормально працювати, мати ріст зарплатні, а не мотатися повсюди, щоб вижити?   
- Перш за все повинен бути мир у державі Україна.  Хочеться вірити в світ завтрашній – європейський, де відсутня корупція, де чесна конкуренція, де  свідомість людей на високому  рівні, де зникли старі негативні звички. Якщо завтра 50% податків, що ховаються від оподаткування, вивести з тіні, то завтра Європа буде в центрі України.  Думаю, що до цього ми таки дійдемо, бо іншого шляху не існує.  
- Громадське життя міста, його проблеми не стоять осторонь підприємства?    
- Ми є частинкою мешканців нашого міста. Наше  управління свого часу прийняло  план по цільовій допомозі. Так, ми постійно надаємо допомогу солодощами Пантаївському дитячому будинку та Войнівському будинку для  дітей-сиріт. Також ми прикріпили за собою  конкретного волонтера,  який займається доставкою гуманітарної допомоги в зону АТО та звітує за свою роботу. Постійно передаємо бійцям солодощі, печиво, пряники, продукцію, що має довгий термін зберігання. Відгукуємось на всі заходи, які носять  характер допомоги тим, хто її найбільше потребує.
- І традиційне запитання: все, чого домігся торговий бренд  «Слав`яночка» не міг відбутися без конкретних людей – працівників підприємства, хто робить наше життя солодшим, хто вони?
- Однозначно, це весь виробничо-трудовий колектив  ПП «КСіМ», котрий щоденно забезпечує найбільш необхідним продуктом харчування олександрійців. Серед них слід сказати теплі слова подяки за сумлінну працю на адресу хлібопекарів  С.Останнього, С.Сомса та одного із старожилів пекарської справи М.Рижонкова, де безмінним керівником цеху є  А.Воловик.  А кондитери  Л.Нетреба,  Т.Вербівська,  І.Петрова разом з начальником кондитерського цеху, котра працює понад 13 років, Т.Прудніковою творять чудеса  майстерності -  це і весільні короваї, і шишки, і тематичні торти на замовлення... Це  руки майстринь приворожують, споглядаючи вітрини наших фірмових магазинів від різноманітних кондитерських виробів. Вчасне відвантаження та своєчасну доставку  хлібобулочної продукції забезпечують – комірник  Н.Третьякова, її помічник -  О.Остроухова, водії – І.Божко, Р.Лічман, О.Трубілін та ін. Ми всі разом працюємо для задоволення  потреб  наших покупців.

  І.Мельник (газета "Вільне Слово").

Просмотров: 1832 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]