Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
17:30
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 3 » Шлях до життя починається з людини
21:04
Шлях до життя починається з людини

Світ не без добрих людей. У всі віка, роки і часи були є і будуть люди, котрім не байдужі долі тих, хто оступився, або з якихось інших причин став безхатченком. Це життя – воно кожного дня ставить перед людьми такі випробування, що дехто не в змозі віднайти правильне рішення - дати раду, як вирішити ту чи іншу життєву проблему…Зарадити нелегкій долі бездомних людей, від яких відвернулися рідні та близькі люди, держава відмежувалася, щоб вони вижили в сьогоднішніх умовах надзвичайно важко.

- Хочув сказати, що ще кілька років тому з прожитком було дещо простіше. Люди були багатшими, більше наїдків викидали в сміттєві баки, одяг був добротнішим… Сьогодні гірше стало. Багато підвалів закрито, особливо там, де були раніше бомбосховища. Вигребли сміття разом з нами. А там було тепло і світло було… Кажуть, що на випадок війни готуються. Багатьох хлопців не бачу з настанням холодів. Одні подалися на село, інші – не знаю,- почав розповідати безхатченко Микола, в якого великий стаж бездомного проживання - понад 10 років. Ми різні: одні прийшли  з села, інші - з міста, є й приїжджі серед нас. У всіх до нас доля у свій час повернулася спиною. А всьому винна клята горілка, щоб там не говорили… Важко позбутися цієї звички, а іншого, здається, що більше  і не буде в житті. Напився і забувся, хоч на певний час…Взагалі, ми дуже смиренні, дружні, ніколи не кинемо друга в біді...

 Отак і живуть – від смітника до смітника, від підвалу до підвалу (де тепліше), деякі правда поселилися на запустілих дачних будиночках в районі Новопилипівки («Бадина»).

Зарадити такому життю, коли кожна прожита мить для безхатченка  – це ризик для життя (отруїтись, заразитись невиліковною хворобою; померти від перепою, від охолодження; потрапити під чийсь кулак за недопалок чи сто грамів оковитої, за окраєць хліба, - авт.), можливо, якщо на їх шляху стають люди, яким не байдужа доля втрачених для суспільства людей.

Громадська організація «Шлях до життя», яку вже багато років очолює Анатолій Тримбач, активно працює на неораному полі допомоги тим, хто втратив віру в життя, хтовтратив родину, хто залишився поза увагою суспільства. Напередодні цього дня - 1-го грудня активісти ГО «Шлях до життя» відправили до Петрівської  виправної колонії №49 700 кг гуманітарної допомоги (зимовий одяг, взуття) та провели  чергове експрес-тестування  20 засуджених на ВІЛ інфекцію та гепатит. Усі 20 аналізів показали, що люди не мають ознаків тяжкої хвороби. Всього подібні тестування пройшли кілька сотень ув`язнених...    

2-го грудня активістами організації за домовленістю з керівництвом міської поліклініки  лікарі провели медичний огляд безхатченків, які живуть поряд з нами, яких ми не хочемо бачити, але бачимо...

- Від імені ГО «Шлях до життя» виносимо велику подяку  Т.Темнік, начальнику управління охорони здоров`я міської ради, яка організувала прийом лікарями в міській поліклініці біля 20 безхатченків. Лікарі, не дивлячись на обідню перерву,  відгукнулися з розумінням до визначеної мети – виявлення хворих на туберкульоз, сифіліс, гепатит  «С» та провели експрес-тестування на ВІЛ  інфекцію. Наші підопічні пройшли флюорографію, обстежилися в онколога та терапевта, - розпочав свою розповідь голова ГО «Шлях до життя» А.Тримбач. - Подібні акції ми проводимо двічі на рік, щоб якомога більше виявити хворих-переносників тяжких хвороб, щоб якомога більше відвернути від здорового населення ймовірність захворювання на інфекційніхвороби.  
- Які виявлені хвороби і які наступні дії активістів організації?      
- Наші підопічні – люди без постійного місця проживання, з особливою психікою та  поглядами на життя. У розмовах вони дають згоду на ті ж експрес-тестування, а на практиці -  часто ігнорують. З цією метою були організовані так звані «мотиваційні» продуктові набори ( хліб, консерви, «мівіна», плавлений сирок та ін.,- авт.), якими забезпечив голова Олександрійської районної державної адміністрації А.О.Коломійцев. Тому, сьогодні бездомні відгукнулися доволі активно. Ми гадали, що їх буде не більше 15 чоловік. Після обстеження лікарями водного з безхатченків  виявлено туберкульоз, а в іншого – ВІЛ інфекція. Наші наступні дії будуть направлені на те, щоб ці хворі люди пройшли курс лікування. Гадаю, що вони дадуть згоду, бо взимку вони з більшою охотою готові перезимувати в теплі і добрі, з їжею, ще й пройти курс лікування.

В суботу о 10 год. в РБК  відбудеться благодійницький ярмарок  дитячих виробів  (іграшок, аплікацій, картин..). На якому всі виручені від продажу товарів кошти підуть на лікування  7-і річної олександрійської дівчинки Ані, котра хворіє на СНІД. Нашу акцію підтримати  дали згоду танцювальні колективи  «Авантюрин», «Вуличний балет» та учасники спортивних секцій ВП «Захист» та спортивний клуб «Айкідо». Разом з нашою організацією у даній акції приймає участь  ГО «Рідний дім. Олександрія». 

І.Мельник  

Просмотров: 1015 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]