Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:45
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 28 » Щоб батьки ніколи дітей не ховали
21:27
Щоб батьки ніколи дітей не ховали

 27 травня на першу роковину з дня загибелі  у зоні АТО нашого земляка С.Кравченка, капітана військової частини № 2269 Національної гвардії України, відбулося вшанування  його світлої пам`яті.

На  фасаді ЗОШ I-III ступенів №2  ім. М.Горького  було урочисто  відкрито меморіальну пам’ятну  дошку загиблому герою АТО. Своїми спогадами про Сергія поділилася його класний керівник Г.Гадяцька, яка нагадала рідним героя, школярам,  військовослужбовцям та гостям про порядність і надійність Сергія, його доброту і вихованість за роки навчання в школі, поділилася спогадами його однокласників, які і сьогодні не вірять в смерть свого однокласника.

Виступаючи перед присутніми,  міський голова С.Цапюк, наголосив, що подвиг С.Кравченка, який загинув  при виконанні бойового завдання під Слов`янськом 29 травня 2014 року, коли  бойовики підбили вертоліт на якому служив наш земляк , буде навіки слугувати прикладом  мужності,  героїзму  в ім`я миру в Україні. Серед 12 загиблих, що перебували на вертольоті,  був і Сергій Кравченко.

- Подвиг С.Кравченка в ім`я збереження цілісності і незалежності України навічно  увійде в історію літопису героїв Олександрії, на його подвигу буде виховуватись покоління нових українців. Ми ніколи не забудемо якою дорогою ціною утверджується  унітарність і неподільність України, - сказав міський голова.   

 Мати героя Р.Кравченко подякувала  міську владу за допомогу, всім, хто поряд – військовослужбовцям, педагогічному колективу, що привив сину любов до країни, до рідних...

- Моє найбільше бажання нині, щоб якнайскоріше закінчилася війна,- сказала Р.Кравченко.

Підполковник в/ч№ 2269 С.Козенко наголосив, що С.Кравченко навічно зарахований до списку військовослужбовців частини. Указом Президента України  С.Кравченко нагороджений орденом «За мужність» 1-го ступеня  посмертно.   

 підкреслила про трагічність  війни, яка несе горе і смерть, але герої не вмирають. Ім`я С.Кравченка  навічно буде в пам`яті прийдешніх поколінь. У  шкільному  музеї вже відкрито стенд, який  розповідає про коротке, але славне життя Героя.  І меморіальна дошка буде завжди нагадувати якою платою дається нам  свобода і  цілісність держави.

І.Мельник

Просмотров: 1041 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]