Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
00:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 2 » Ще 10 вулиць та провулків будуть мати нові імена
20:09
Ще 10 вулиць та провулків будуть мати нові імена

Сьогодні, 2 грудня, о 13. 00  в малій залі міської ради вкотре зібралася робоча група по декомунізації - перейменуванню вулиць, площ, бульварів, проспектів  та провулків, що пов’язані з радянською владою – комуністичною ідеологією.

Мляво, а в деяких випадках члени робочої групи довго сперечались - не могли дійти спільної думки, хоча запропоновані нові назви не носили принципового  характеру. По ряду вулиць і провулків було всього 1-2 пропозиції. Чим далі заходить процес перейменувань, тим стає яснішим, що зацікавленість у роботі деяких членів робочої групи спадає з огляду на кількісний склад зібрання.

Та все ж, голосуючи по кілька разів, вдалося перейменувати 10 вулиць і провулків:

Вул. Червоноармійська, якщо депутати  міської ради затвердять буде носити назву – Козака Вусика( один із засновників  Олександрії, - авт.). Пропонувалась альтернатива – повернути  історичну назву -  вул. Абазинська та вул. Захисників України.

Вул. Червоного  Козацтва – вул. Козацька (пропонувалося вул. Героїв Чорнобиля – не підтримали, - авт.).   

 Вул. Чубаря – вул. М.Зверницького (колишнього голову міської управи, почесного громадянина Олександрії, 1903 р., - авт.).

 Вул. Горького – на вул. Ю.Осмоловського ( лікаря-хірурга  ЦМЛ, - авт.).

Вул. Щербакова  - вул. Ярочинська (на честь польського міста-побратима м. Ярочин, - авт.).

Пров. Воровського – на пров. Вересневий (перейменувати на честь земляка, письменника О.Жолдака,  дану  пропозицію члени робочої групи не підтримали, – авт.).

Пров. Затонського -  пров. Серпневий.

Пров. Комсомольський – перейменовано на пров. Аграрний.

Пров. Косіора – пров. Тихий.

Пров. Котовського – пров. Мар`ївський  (повернуто історичну назву, - авт.).

Голова ГО «Спілка інвалідів Чорнобиля» Людмила Комлєва вкотре запропонувала перейменувати вул. 50- років Жовтня на вул. Героїв Чорнобиля, бо 1500 ліквідаторів аварії на ЧАЕС, сотні померлих – це герої сьогодення. Тим більше, один із загиблих в Чорнобилі з вертолітного екіпажу  олександрієць:  прапорщик М.Ганжук. До цього ж, на цій вулиці встановлено пам’ятний знак чорнобильцям (площа Леніна).  Члени комісії не підтримали дану пропозицію, як не підтримали перейменувати вул. Червоностудентську та  Червоного Козацтва  на Героїв Чорнобиля, що голосували попередньо, - авт.).    

В.Куропятник, місцевий краєзнавець запропонував з голосу врахувати його думку та ніших мешканцівв міста про перейменування вул.Діброви на іншу назву, бо свого часу І.Діброва в громадянську війну був чекістом, розкуркуленням в селах Олександрійського району, зокрема в с.Косівка.  

За словами голови робочої групи В.Чеботарьова, якщо такими  повільними темпами  буде працювати комісія, то на  визначений  законодавством термін – до лютого, не встигнуть закінчити роботу по декомунізації.

 І.Мельник                

Просмотров: 1491 | Добавил: wernega | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]