Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
13:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 14 » С. Кузьменко: «Зростає нова генерація переможців»
23:28
С. Кузьменко: «Зростає нова генерація переможців»

14 жовтня в день Захисника України, релігійного свята Покрови та козацької слави на КСК «Ніка» відбулися обласні військово-патріотичні змагання учнів старших класів  20 районів Кіровоградщини. Протягом весни-літа  попередньо в кожному з районів відбулися районні змагання, що стали основою нового військово-патріотичного виховання серед школярів. Сьогоднішній день став підсумковим екзаменом у рамках обласної  військово-патріотичної програми започаткованої з ініціативи губернатора  С.А.Кузьменка.

Зранку, з 10 години, вишикувалися команди, щоб під державний гімн та внесення прапора, провести змагання, які визначать  найсильніші команди області.

Голова  Олександрійської РДА, кандидат на посаду міського голови А.О.Коломійцев у вступному слові  відмітив:

- День захисника України, Святої Покрови та козацької слави – це свята, що об’єднали українців проти ворога. Наша сила в єдності, в силі, в спритності,  в мужності  і сміливості. Сьогодні ми показуємо, що ми готові захистити нашу Батьківщину.  Я впевнений , що кожен з вас готовий  стати до захисту України. Бажаю всім учасникам віськово-спортивних змагань витримки, сили, фізичного гарту.  І нехай сьогодні переможе  сильніший.

Головний керівник реалізації програми «Захисник Кіровоградщини»  Олег Вєтров дає команду учасникам розпочати змагання. Змагалися  наші юні захисники в трьох видах спорту: в стрільбі з пневматичної зброї, в розборі та зборі автомата, в перетягуванні канату та віджимання лежачи на руках.   Протягом кількох годин на полі штучного стадіону «Ніки» йшла  справжня  чоловіча військова справа, що вимагала від її учасників фізичної підготовки, характеру і завзятості.

 Очільник Кіровоградщини С.А.Кузьменко особисто проекзаменував – побачив готовність юних патріотів до успішного майбутнього захисту нашої України, попередньо переглянувши виступ  спортсменів ВСК «Захист», які продемонстрували свою спортивну вправність у військовій підготовці:  це і рукопашний бій, це і прийоми, це  і «визволення заручника»…

 -Недаремно, що  саме 24 серпня Президент України наголосив, що в нашій країні є багатий літопис, достатньо дат і подій, щоб встановити свято Захисника України. Безумовно, що таке рішення цілком зрозуміле і виважене. Понад півтора роки український народ боронив свою незалежність, честь і гідність, відстоював щасливе життя та свободу. Це свято волонтерів, хто допомагає  новій армії, це свято  вчителів, хто виховує достойну зміну. Це свято усіх нас. Приємно, міністерство освіти започаткували державну програму  патріотичного виховання, - відмітив С.А.Кузьменко. - Я дякую всім головам райдержадміністрацій області, військовослужбовцям, волонтерам, що долучилися до реалізації цієї програми.  Я вражений побаченим на яскравому прикладі «Захисту»,  в правному  вишколі по розбору та зборі зброї, по перетягуванні канату. Ви вмієте захищати не лише самих себе,  а й Україну. Ми толерантна, вихована  нація, європейського спрямування. Ми не дозволимо ворогу прийти в наш дім. Ми готові дати  відсіч агресору.  Успіхів  у навчанні, у здобуванні подальшої професії . Нехай  панує мир і спокій, нехай гордо майорить  синьо-блакитний прапор.  Всі ви переможці. Ми виховуємо нову генерацію переможців, ви кращі в області, ви кращі в  Україні, ви готові захищати Кіровоградщину. Ми пишаємося вашим успіхами.

Прийшла черга  відзначення нагородами  найсильніших. Медалі, Кубки, Грамоти від голови облдержадміністрації  стали виявом доблесті і старанності нашого юного покоління в оволодіванні навиками та вміннями по захисту нашої  спільної домівки – України.

   У стрільбі з пневматичної зброї I місце здобули юні стрільці з Устинівського району,  II – за гай воронцями і III – за голованівцями. У розборі та зборі  автомата рівних не було новгородківцям, за ними були устинівчани та знам`янчани. В віджиманні лежачи на руках першими були першими учні з Новгородківського району,  другими були – учні з Бобринецького району, третіми – представники Кіровоградського району. В перетягуванні канату за голованівцями друге місце посіли знову таки новгородківці та трійку  переможців замкнули юні захисники з Бобринецького району.

 У загальнокомандному підсумку серед 20 команд області найсильнішими виявилися гайворонці, за ними – устинівчани, третє місце посіли юні спортсмени  з військово-прикладного багатоборства з Новгородківсього району.

Головний суддя змагань І.Ліподата оголосив про зайняті  місця всіх інших учасників змагань, відмітивши, що такі змагання – це крок до майбутньої міцності нашої країни, це шлях до міці і миру.

            Це перший досвід, це перший крок до того, що формується  нова, молода нація українців, готових гідно відстоювати Україну.                                              

 

  І.Мельник

Просмотров: 1303 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]