Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
12:57
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Январь » 27 » С.Кузьменко: про бюджет області, про АТО, про виплати, про розвиток області
23:24
С.Кузьменко: про бюджет області, про АТО, про виплати, про розвиток області

ьогодні, 27 січня о 15.00 голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів  першу розширену прес-конференцію для представників засобів масової інформації Кіровоградщини.  Чи не вперше за всі попередні  роки  губернаторів була зібрана така представницька аудиторія мас-медійників. На зустріч з очільником області, на яку були запрошені не лише державні ЗМІ, а й приватна преса, з`їхалася  велика чисельність журналістів, були представники чи не з усіх  районів області.

У точно визначений час розпочалася ділова розмова-діалог з керівником області. На початку  Сергій Анатолійович розповів про першочергове завдання, яке вимагало  миттєвого вирішення: створення  штабу по охороні громадського порядку. Тому не слід дивуватися, що в містах і селищах на вулицях  збільшилась кількість правоохоронців. Це для того, щоб вберегти людей від надзвичайних подій.

- Ми повинні зберегти мир і спокій в кожному населеному пункті області, щоб  кожен мешканець відчував  безпеку. Якщо десь, хтось побачить певні дії людей, що визивають недовіру, нехороше, звертайтесь до мілції, - наголосив голова КОДА, бо це наша безпека життя.   

– Сьогодні на сесії обласної ради  було прийнято обласну  фінансову  конституцію на 2015-й рік, за якою область буде жити в новому році.  Відразу можу наголосити, що область не зменшила ні на копійку фінансування освіти, медицини та культури. Більше того бюджет на 30% більший від минулорічного.  Ми зуміли  прорахувати не тільки кошти на зарплатню бюджетникам, а й на енергоносії, на  можливість початку  ремонтних робіт в обласній дитячій лікарні, на збільшення видатків на утримання шкіл-інтернатів. Закладено  кошти на мобілізаційну роботу. Сьогодні 90% роботи керівництва області спрямовані на забезпечення  військовослужбовців, що перебувають у зоні АТО та ті, що повертаються до мирного життя.  Депутати облради  заклали  5 млн. грн. на допомогу  армії, що становить 5% згідно розпорядження КМУ. Чи не вперше в обласному бюджеті закладено  5 млн. грн на невідкладну  медичну допомогу - на реанімаційні заходи. Ще вчора гемодіалізна (хворі з відмовою роботи нирок, - авт.) зала приймала 65 пацієнтів. Сьогодні після капітального ремонту надаємо безкоштовну медичну допомогу 95 тяжкохворим людям. На ці заходи визначено суму в 15 млн проти 7 млн. грн  - у 2014-му році.  На черзі слід закупити магнітно-резонансний томограф. Подивимося як буде працювати економіка в першому півріччі, якщо не гірше, ніж в 2014-му, то  придбаємо його. Нам треба заробляти кошти, щоб мати бюджет розвитку. І на - це  ми націлюємо всі місцеві території області.    
- Чи впливає невизначеність по головам РДА на роботу економіки?
- Безумовно, кадри на місцях  - голови районних адміністрацій, яких сьогодні не призначено в 9-ти райцентрах, повинні реалізовувати питання наповнення бюджету, що стосується і допомоги військовослужбовцям АТО. Тому, одним із головних чинників є – стабільність роботи економіки області.  Лінія фронту сьогодні проходить на кожному робочому місці держслужбовця, який повинен бути патріотом, відстоювати державу, працювати на об’єднання людей. Другим  чинником повинна стати ефективна  робота  «гарячої лінії», бо те, як вона сьогодні працює, мене не влаштовує. Адже – це безпосередній зв'язок з людьми, з їх проблемами та шляхи їх ефективного вирішення. Якнайскоріше це питання буде вирішено, починаючи з підходів роботи та кадрового забезпечення. Це - голос людей, це - рупор гласності, це - миттєве реагування та допомога влади всіх рівнів.  

- Як наповнити бюджети  розвитку в райцентрах?
- Держава прийняла закон про децентралізацію влади. Стосовно нього збільшується база надходжень до місцевих бюджетів. Акцизні збори з продажу паливно-мастильних матеріалів, горілчаних та тютюнових виробів. Треба навчитися працювати з новими фінансовими можливостями, що дофінасовуватимуть  місцеві території. З цього питання Кабмін після першого кварталу зробить певні коригування, щоб території не залишились недофінансованими. Третій шлях – пошук інвесторів, інвестицій по створення нових робочих місць. Вкладення  коштів у будівництво нових елеваторів, ферм, будівництво переробних підприємств. У цьому напрямку є порозуміння з сільгоспвиробниками. Наша область аграрна – вона минулого року заробила на 500 млн. грн більше, ніж в 2013-му році. Тому нам треба - не зменшити ці напрацювання, а збільшити.  
- Олександрійців  турбує питання подальшої долі по відродженню буровугільної галузі, що наприкінці минулого року стала  актуальною. Чи на Вашому столі вже є відповідні пропозиції робочої групи потенційних інвесторів?, - запитала головредактор "Вільного слова" Л.Приходько. 
- Є два шляхи вирішення цього питання: розріз «Костянтинівський» буде добувати вугілля і  відправляти його для спалювання на ТЕЦ Комсомольського комбінату, зі створенням 1000 нових робоичх місць, але для цього треба кілька років відкачувати воду. Інший шлях – будівництво на борту розрізу ТЕЦ. Добули – спалили - виробили електроенергію і тепло. Це більше цікавить нас. Та для цього треба відшукати потужного інвестора з 200- 300 мільйонами доларів. Тому, вивчивши пропозиції, поспілкувавшись зі спеціалістами,  ми направляємо до профільного міністерства енергетики ці пропозиції, як ми можемо відноситись до Олександрійського буровугільного басейну в нинішніх умовах енергетичної безпеки.  У цьому контексті - добудова Криворізького комбінату окислених  руд та відновлення будівництва ядерного заводу. Це три основні напрямки розвитку економіки області, і не тільки її. 
- Укрупнення райавтодорів: чи не призведе це до погіршення стану  доріг в області?
- Це рішення було прийнято ще рік тому. Йде процес реорганізації. Гадаю, що на даному етапі плюс – це скорочення керівного складу, а звісно і коштів на утримання апарату  (один директор, головний бухгалтер, головний інженер… ). Адаптуються до нових умов праці, адже ми переслідуємо головне - люди повинні отримати більше  якісно відремонтованих  доріг.
Невирішена проблема: нарікання на роботу держземагенства – корупційна складова. Будемо  виправляти цю ситуацію на рівні держави.
Ми повинні відпрацювати в цьому році не гірше, ніж у минулому, зберегти мир і спокій. І ми це зробимо разом -  ми переможемо, - так завершив  свою зустріч з  журналістами губернатор С.Кузьменко.    
Іще він готовий, щоб журналісти відслідковували роботу губернатора в його робочих поїздках по районах; він готовий частіше вести такі відверті розмови; він тримає на контролі всі резонансні справи (зокрема, по побиттю В.Чміленка, по конфлікту в Світловодську з теплопостачанням, але для цього слід завершити опалювальний сезон);  він за справедливу критику, за підказки владі, що допомагає виправляти помилки; він за співпрацю з журналістами, котрі стоять на державницьких засадах та патріотизмі до України.
 

І.Мельник                     

Просмотров: 1424 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]