Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
20:27
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Январь » 20 » Ренесанс культури
11:39
Ренесанс культури

 Двічі на місяць в управлінні культури та туризму міської ради проходять наради керівників олександрійських закладів культури. Одним із головних завдань яких є  планування місячної культмасової роботи працівників, що направлена на задоволення дозвілля громадян.

 На початку засідання начальник управління культури та туризму міськради Вікторія Чернецька відзначила, що одним зі головних завдань є робота закладів культури в особливих умовах  зимового періоду, що пов’язано з  раціональним  використанням енергоносіїв.

- Приємно відзначити, що днями Димитрівська музична школа, в якій навчається 50 юних музикантів, перейшла на автономне опалення – на тверде паливо. У школі тепло і затишно, і значна економія бюджетних коштів.  Заклади культури працюють згідно розписаного графіка. Проводять концерти, вдається організовувати  проведення гастролей відомих артистів співу та танців, що дають змогу заробляти додаткові кошти на спецрахунок закладів, - наголосила очільник місцевої культури. - Сьогодні праця працівників культури, здається, переживає епоху ренесансу, коли держава звернула увагу на їх соціальний захист…Слід відмітити, що міська влада відстоювала збереження закладів культури, бібліотечної системи, що є культурним надбанням нашого міста, що плекалося десятиліттями. На виклик тих часів про скорочення штатних працівників культури, влада віднайшла  казенні кошти, щоб зберегти оклади працівникам. Звичайно, доводилося йти в відпустку за власний рахунок на кілька тижнів. На 2016-й рік всі посадові тарифні ставки захищені в повній мірі. Збільшена  мінімальна зарплатня, другий етап її підвищення  – з 1 травня поточного року. Працівникам культури почали виплачувати індексацію та надбавки до посадових окладів за вислугу років, що раніше такого не було.
- До зарплатні держава дала можливість додатково заробляти?

- Вісім довгих років ми чекали ЗУ  «Про культуру», яким законодавчо затверджено основні положення діяльності працівників культури в якому передбачено відкриття спеціальних рахунків при закладах культури для заробляння додаткових коштів від надання платних послуг  (оренда приміщень, гастрольна діяльність та ін., - авт.). настав час коли слід не сидіти, а заробляти кошти, влаштовуючи благодійні концерти, культурно-мистецькі виставки, акції. Ми напрацьовуємо перспективний план проведення власних гастролей, адже у нас достатньо художніх колективів, які мають визнання та постійну публічну аудиторію прихильників їх творчості. А кошти витрачаються на обслуговування оргтехніки та проплати за користування  телефонним зв’язком та Інтернетом, а що залишається на доплату за вислугу років. Цього року додатково ще кілька людей мають на це право.  
- Складний бюджетний рік. І все ж робота продовжується. 
  - Виношу велику подяку від імені міської влади всім працівникам культурних закладів, які провели новорічні свята з великим ентузіастом і самовіддачею, працівникам бібліотечної системи, які минулого року вперше підготували: зібрали, систематизували та художньо оформили випуск першого календаря пам’ятних дат та вдалося його випустити в світ - нехай і маленьким тиражем, але це вже надбання - це вже нова сторінка в історії пам`ятних дат м.Олександрія. Велика подяка генеральному директору ТОВ "Колос" О.В.Замковому за сприяння. Уже готовий до друку наступний (другий) календар на 2016-й рік. Бібліотекарі дуже плідно попрацювали, опрацювавши не лише 55  та 60-річні дати видатних уродженців міста та району, а й - 40, 45 та  50-річні. А це додатково 70 сторінок. Приємно, що бібліотекарі долучились до випуску альманаху «Джерело», зробивши свої рекомендації,  автором якого є о. Анатолій, який зібрав у довіднику 25 місцевих авторів.  А.Жарко, автор книги «Ми-олександрійці» вдячна за допомогу при виданні  книги.  Цього року  музейний центр ім. А Худякової запропонував  встановити 3 пам`ятні дошки на будинках культурної спадщини, що охороняються законом. Також готуємо пропозицію на розгляд членів виконкому  про увічнення пам`яті  Заслуженого працівника культури України В.П.Скляра званням Почесного громадянина  м.Олександрія, який за 50 років своєї творчої діяльності (керівник народного хору «Веселка») вніс великий вклад у розвиток народного співу та встановити пам’ятну дошку на  міському Палаці культури. Попереду 22 січня – день Соборності, а далі свята, концерти, головне, щоб був мирі спокій в Україні, а все інше будемо разом долати і духовно збагачувати городян культурними доробками місцевих аматорів художньої самодіяльності.  …

І.Мельник   

Просмотров: 1184 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]