Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
03:52
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 26 » Прийшла черга до асфальтування міських тротуарів та дворових територій
22:07
Прийшла черга до асфальтування міських тротуарів та дворових територій

На традиційних зустрічах з представниками  міських ЗМІ міський голова С.К.Цапюк детально роз’яснив ситуацію з робіт по асфальтуванню міських доріг, тротуарів і дворових територій. Чи не вперше за всі роки незалежності України в нашому місті виконуються широкомасштабно відразу асфальтні роботи в кількох напрямках.

- На сьогодні план по ремонту 50 вулиць, яким найбільше рухається автотранспорт, в першу чергу, ми брали за основу автобусні маршрути, успішно підходить до завершення. Залишилось капітально  відремонтувати частину дороги по вул. Першотравневій та поточний на кількох вулицях у районі 8-ої школи. Ідея ж відновлення тротуарів і дворових територій належить мешканцям міста. На прийомах громадян, у телефонних розмовах люди розповідали про вкрай занедбані пішохідні міські та дворові тротуари. Цю ситуацію ми добре знали, але, як завжди, не вистачало коштів. Коли ж маємо фінансове підкріплення:  у зв’язку ремонтними роботами  ВКГ- ОКВП «Дніпро - Кіровоград» та «ТКЕ» по заміні трубопроводів по вул. Калініна, ми відмовилися від капітального ремонту даної вулиці в цьому році. Чому? Бо після відповідних робіт  треба, щоб грунт усівся перед асфальтуванням.  Тому, кошти  в сумі 1 млн. грн будуть залучені на ремонт тротуарів по центральних вулицях міста  і  2, 1 млн. виділяємо для ремонту  дворового асфальтного  покриття. Це стосується, наприклад, будинків № 52, 54  по  вул. Першотравневій,  де ні пройти, ні проїхати вже неможливо. Крім, цього 4 мільйони гривень ми перерахуємо на освіту та охорону здоров`я, розуміючи, що кошти в  держбюджеті відсутні, підставляємо своє плече, щоб наші учителі і медичні працівники отримали належне за свою працю. Раніше це було заборонено законом про бюджет. Віднині внесені зміни в  бюджетний кодекс України, де передбачено виплата  працівникам бюджетної сфери за кошти і місцевого бюджету ( це перші кроки так званої децентралізації, коли в держбюджеті кошти відсутні,  а місцевий має доходи – закриває борги держави, - авт.).  
- В районі дитячої лікарні вкрай зруйнована ділянка дороги. Коли вона буде відновлена?    
- Поточний ремонт вул.Червоного Козацтва здійснено. В районі дитячої лікарні є проблема – через відсутність роботи ливневок. Вони не діють, як  не діють і по місту. Сьогодні технічно  вивчаємо  та опрацьовуємо скільки треба коштів, щоб встановити нові ливневки по головних  вулицях  міста, щоб раз і назавжди позбутися підтоплень, збору дощових вод на вулицях, що дочасно руйнують  асфальтне покриття.  Cправна робота ливневок – це значне подовження терміну експлуатації наших доріг. Тільки в совокупності  матимемо якісні  дороги, що стосується і даного запитання.
- Звідки беруться кошти і на ремонт, і на підтримку освіти та охорони здоров`я?     
- Акцизний збір  у сумі 1, 4 млн. грн щомісячно , що ми запланували, і отримуємо, хоча це не межа. З 1- го липня вводиться акциз на продаж пива. Гадаю, що 2 млн. – це ті кошти, які реально мати від сплати акцизу. А якби всі  підприємці та великі торгові підприємства добросовісно сплачували, то реально міська казна мала б отримати цього року до 40 млн. грн. іід запланованих – 20 мільйонів. Це кошти всієї громади, яка могла б значно більше зробити для розвитку інфраструктури Олександрії. У цьому питанні була зустріч з губернатором, з головою облради, на якій я доповів, що великі магазини, АЗС не вказують  на своїх  чеках  5%  акцизний збір. Тому місцеві бюджети міст втрачають колосальні кошти. Ми повинні виховувати в кожного підприємця солідарність в облаштуванні міста. Вони сплачують чесно податки,  а влада чесно вкладає їх  у розвиток  міста. Від цього виграють усі учасники даного підприємства.

    І.Мельник

Просмотров: 997 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]