Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
08:23
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 26 » Під сувору відповідальність до виконання
20:55
Під сувору відповідальність до виконання

25 березня прем’єр-міністр А.Яценюк провів селекторну нараду з головами  облдержадміністрацій по питанню ефективного впровадження в життя нових правил по наданню житлових субсидій.

- Соціальний захист населення питання надзвичайної важливої ваги, бо за ним стоїть благополуччя мільйонів родин України. Сьогодні субсидію – дієву допомогу від держави отримує майже 1,2 млн. сімей (7% від кількості сімей в Україні, - авт.). Якщо говорити мовою цифр, то кожна сім`я в середньому по лютому отримала субсидію в розмірі 326,4 грн, - озвучив Сергій Кузьменко, губернатор Кіровоградщини.  У зв’язку з наступним підвищенням цін і тарифів на газ та електроенергію Уряд ухвалив рішення про подальше суттєве спрощення процедури призначення житлової субсидії.
- Які документи для цього потрібно підготувати, щоб отримати пільгу по сплаті комунальних послуг?
- Субсидія буде призначена на 12 місяців на підставі лише 2-х документів – заяви і декларації про майновий стан (скасовано довідку про доходи). Відомості про розмір доходів і пенсій будуть отримуватися від Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду. Відтепер люди не будуть щорічно звертатись за поновленням надання субсидії – це буде виконуватися автоматично органом соціального захисту населення. Запроваджена спрощена форма заяви і декларації для звернення за субсидією (форма на 1 аркуші), які має отримати кожен споживач разом з рахунком на оплату послуг.
- Раніше той, хто мав дві квартири, автомобіль – не мав права на пільгу. 
- Сьогодні, практично, скасовані всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій (купівля товарів або послуг, у тому числі медичних та навчання; наявність квартир, автотранспорту, земельних ділянок тощо), крім здійснення одноразової покупки на суму, що перевищує 50 тис. грн. Скажу більше, право на субсидію будуть мати особи, котрі орендують житло та сільське населення, що є власниками паїв. Вони будуть отримувати пільгу на електроенергію та газ. Зазначені зміни набирають чинності з 1 травня 2015 року. Завдання голів РДА, сільських та селищних рад, міських голів, служб соціального захисту населення донести до кожної оселі мешканців Кіровоградщини інформацію про оформлення субсидії, роз’яснити, забезпечити бланками усіх, хто бажає отримати субсидію.

   І.Мельник  

Просмотров: 2271 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]