Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
04:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Январь » 15 » Петриківський розпис прийшов до Олександрії
00:18
Петриківський розпис прийшов до Олександрії

Сьогодні, 14 січня о 15.00 в «Кав`ярні», що знаходиться на площі Соборній, 4 відбулася презентація персональної виставки молодої художниці Анни Душиної «Петриківка – душа України». 26 річний автор творів з петриківського розпису, народилася в Олександрії, закінчила в 2016 році  Дніпропетровський Національний Університет – факультет образотворчого мистецтва, вивчаючи монументальний живопис, петриківський розпис, академічний живпопис та малюнок.   Петриківським  розписом замйається лише  два останні роки, але за ецй час встигла побувати на міжнародном упленгерірв Польщі.

Представляючи творчі доробки юної художниці, голова спілки митців Олександрійщини  І.Кваша відзначила, що роботи Г.Душиної надихають на хороший настрій, пробуджують у  серцях національну гордість, що представлена в кожній із яскравих робіт молодого митця.

Сама Г.Душина, розповідаючи про свою першу персональну виставку, сказала: 

- Петриківський розпис – це чисто український, народжений художниками Дніпропетровщини з села Петриківка. Це декоративно-прикладний вид мистецтва, що характеризується не лише своєрідними українськими орнаментами, а й розписом їх на дощечках, ложках, скарбничках… Основні кольори, традиційні: жовтий, синій, зелений та червоний. А вже далі підбираю сама палітру кольорів.  Більше всього віддаю перевагу жовтому та червоному. Візерунки, орнаменти, їх комбінування, колірність, то вже йде від душі. У подальшому планую організувати в  Олександрії курси навчання з петриківського розпису. Хочу, щоб наша традиційна українська веселковість, різнобарв`я кольорів, що є відмітною національною рисою саме з петриківського розпису повернулося світлим життям в наші оселі. На Дніпропетровщині усі автобуси, тролейбуси, трамваї розписані петриківським розписом… Мої картини сьогодні вже розійшлися не лише теренами нашої країни, але й прикрашають оселі покупців з зарубіжних країн Європи.

Щоб оцінити роботи  Ганни Душиної – треба прийти подивитися, замилуватися вірою в життя. в щасливе завтра нашої країни, в  віру добра і хорошого настрою.

Актор "Ленкому", наш земляк, артист кіно Олександр Вознюк виказав свою точку зору:

-Це прекрасно, що Олександрія стає не лише містом краси та охайності, але й пробуджується як центр культури художнього мистецтва.  Одним із штрихів якого є творчі мешканці міста, його талант, які сьогодні мають можливість представити свою творчість на широкий загал глядачів.  

Виставка буде діяти до 31 січня  включно. Роботи, що стануть до вподоби, можна буде купити. 

ФОТОРЯД

 

І.Мельник                

         

Просмотров: 984 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]