Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
17:11
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 14 » Пандуси, як дорога життя
10:28
Пандуси, як дорога життя

Рубрика: «Нові виклики сьогодення» 

Люди, котрі страждають через обмеженість опорно-рухового апарату, що  не дозволяє  самостійно пересуватись, такі люди постійно страждають від неможливості спілкування. Тому,  кілька років тому була прийнято відповідне розпорядження Уряду про будівництво пандусів в місцях масового скупчення людей: пошта, магазини, держустанови, лікарні, вокзали, навчальні заклади і т. ін

 Прийшла черга до облаштування  пандусів у під’їздах багатоквартирних будинків, в  яких мешкають люди за відсутності самостійно ходити. Коляска – єдиний шлях до людей - до життя, що вирує за вікном…

 Перші такі пандуси з`явилися  по вул. Калініна, 75, в якому проживають  двоє інвалідів першої групи, які ще  минулого року могли на милицях вийти на подвір`я…

Р. М. Васильченко, мешканка квартири №1, після  ампутації ноги, замовила в приватника, щоб той облаштував їй пандус. За кілька днів вона вже могла відпочивати на свіжому повітрі.

 Старша будинку О.Бахмач, оцінивши таку ситуацію, запросила директора  КП «Житлогосп» В.Г.Костенка, щоб той допоміг повернути жінці заощадження та за рахунок квартплати, що зібрані на рахунку будинку, встановити ще один пандус в третьому під’їзді, де мешкає  також  інвалід першої групи  А.О.Пригода. Директор підприємства приїхав у призначений день і час до будинку.

Зустрівся з Р.М.Васильченко, котра не дивлячись на свої 75 років та інвалідність, веде активний спосіб життя:

- Я не зверталася до  «Житлогоспу», конкретно до Вас, сама найняла приватника. Написала заяву на ім`я міського голови  С.К.Цапюка про те, щоб мені відшкодували мої витрати. Він пообіцяв  мені це зробити.  Мала розмову з начальником  інформаційного управління міськради І.С.Московченко, яка підтвердила про моє звернення, і також пообіцяла посприяти у відшкодуванні моїх пенсійних витрат.
- Знаю, про Ваш лист, тому сьогодні тут. Ми обов`язково відшкодуємо Ваші витрати шляхом помісячного зменшення квартирної оплати, - сказав директор КП «Житлогосп» В.Г.Костенко.

 Далі директор мав розмову з А.О.Пригодою, який попросив облаштувати пандус –  бетонний  пологий з`їзд з крильця будинку. Вже через кілька днів підрядна організація виконала частину  робіт. Після цього днями інші підрядники – ПП «Горошко»  встановили металеву частину пандусу в під`їзді.

  У таких випадках треба зберегти людяність, порядність і, головне, - співчуття та надання  допомоги тим, хто її потребує.  І  мешканці будинку з розумінням поставилися до  вирішення даної проблеми.     

І.Мельник

Просмотров: 889 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]