Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
08:35
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Февраль » 21 » Пам`ятати, щоб не було війни
23:47
Пам`ятати, щоб не було війни

 

Сьогодні в  Палаці спорту (ДЮСШ №2)  відбувся відкритий чемпіонат області з  військово-спортивного багатоборства. В змаганнях прийняли участь 110 спортсменів. Приїхали спортсмени багатоборці з Кіровограда, Знам`янки, Долинської та Новгородківки, Олександрії та Олександрійського району.

Від імені обласної влади був присутній заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко, заступник міського голови Л.Сосна, голова РДА А. Коломійцев. Говорить головний суддя змагань, організатор чемпіонату, керівник військово-патріотичного клубу «Захист» А.Ярошевський:

 - Сьогоднішні змагання ми приурочуємо Максиму Бендерову, герою, нашому  видатному спортсмену, тренеру, який загинув  в зоні АТО, захищаючи  незалежність України. Представництво сьогоднішніх учасників нараховує 110 спортсменів з Кіровоградщини. Ми вдячні губернатору С.Кузьменку, який посприяв у придбанні медалей. Вартість яких складає 5000 грн. Влада міста надала приміщення. В наступному році «Захист» буде відзначати 20-річчя з дня заснування.  

 Заступник голова КОДА Сергій Коваленко, коментуючи сьогоднішні змагання, відмітив:

 - Подібні змагання надзвичайно важливі у питанні військово-патріотичного виховання молоді в нинішній час. Подібні змагання будуть мати постійну підтримку з боку голови облдержадміністрації С.А.Кузьменка, вони будуть плідними, багаторічними, і ми побачимо нові проекти.

Стосовно майбутнього спортивних шкіл, коли відсутнє фінансування, то заступник губернатора сказав, що це нагальна проблема, яку сьогодні вирішує влада шляхом організованого пошуку фінансування. Голова облдержадміністрації  з цього приводу  сказав, що спортшколи існували, існують і будуть існувати.   

 Змагання проходили на протязі всього дня. Зранку відбулися відбіркові змагання, а по обіді – у фіналі відбулися бої кращих «рукопашників».

Тренер клубу «Захист» К.Лещенко:

- У змаганнях приймають участь юні спортсмени з 8-річного до 18-ти і старше віком категорія юнаків.  Тренерський склад «Захисту» став ініціатором  обласного чемпіонату  з військово-спортивного багатоборства, приурочивши його світлій пам`яті нашого тренера, талановитого спортсмена, майстра спорту міжнародного класу чемпіона  світу з панкратіону  Максима Бендерова. Змагання вдалися, бо  переможцями змагань у своїх категоріях стали вихованці Максима -  11- річний  А.Вечірко, який достроково за 3 секунди і 7 – відповідно здобув больовими прийомами  свої перемоги, ставши номінантом «найшвидшої перемоги» .
Слід відзначити яскраву перемогу  13 – річного Д.Тулуба, який виступав  у категорії  14- 15 років  і став кращим  - переможцем,  отримав приз за найкращу техніку бою. І цього спортсмена тренував М.Бендеров. Як і третій переможець змагань  Р.Савсюк, виступаючи в категорії 18+ до 70 кг, став переможцем.  Руслан був другом Максима, вони разом тренувалися. Ще один із переможців - А.Кравченко, викладач індустріального коледжу  виступав у двох категоріях 60 і 70 кг, також був другом Максима. Як бачимо, на прикладі  4-х спортсменів, тренерська майстерність М.Бендерова показала його плідну участьі важливу роль  у щасливій долі сьогоднішінх спортсменів. Я думав, що знаю Максима, але сьогодні, коли більше спілкуємось з його друзями, дізнаємося наскільки Максим був порядним другом, чесним і талановитим спортсменом. Ми переосмислили життя на прикладі яскравого життя, все, що відбувається зараз. Визначили для себе у житті роль Максима, він слугує нам прикладом, як треба жити. Він для нас став легендою...  Нехай спорт переможе війну, щоб у подальшому не втрачати кращих.

І.Мельник                    

Просмотров: 1312 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]