Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
14:42
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 2 » Оновлена глядацька зала
14:27
Оновлена глядацька зала

- Музика вічна. Культурно - мистецьким центром Олександрії є музична школа, в якій проходять концертні виступи викладачів школи, її учнів, відбуваються зустрічі з провідними  мистецькими колективами області та України. Такої акустики залу, що відображає повноту звучання музичних інструментів та голосів співаків мають одиниці концертних залів країни.  Слова глибокої вдячності нехай сьогодні звучать на адресу міської влади, яка  у наш непростий час виділяє кошти на ремонтні роботи закладів культури, освіти та медицини. Ми вдячні, за капітально відремонтований концертний зал з новим сценічним вбранням. Попереду в нас  нові звершення, нові концерти, нові успіхи. Нехай  у  цьому залі завжди лунає лагідна музика та спів талановитих учнів нашої школи, - наголосила директор музичної школи Ірина Кравченко.

 Мер Олександрії С.К.Цапюк відмітив, що до Дня міжнародної музики, що відмічається 1-го жовтня, влада профінансувала першу чергу фінансового траншу казенних коштів на ремонт глядацької зали в сумі 280 тис. грн. Всього в культуру за останні роки вкладено близько 4-х мільйонів грн.

- Як тільки йде місячне перевиконання надходжень до міської казни, ми розподіляємо кошти, щоб оновлювалися не лише вулиці, дороги, тротуари, а й ремонтувалися навчальні заклади, заклади культури та медицини. Так, міською радою виділено ще 113 тис. грн.на заміну  підлоги в дитячій музичній школі. Прийде час, і фойє і навчальні класи, і фасад приміщення музичної школи набуде сучасного вигляду, де буде зручно, затишно навчатися нашим юним музичним талантам. У нас щасливе майбутнє, коли наші педагоги навчають і виховують такі особистості, - відмітив мер.    

  Начальник управління культури і туризму Олександрійської міської ради В.Чернецька відмітила, що зусиллями та завдяки програмі «Соціально-економічного розвитку міста» в Олександрії вдалося зберегти  мережу закладів культури, яка налічує 25 установ. Функціонування в галузі культури забезпечують 315 працівників.  З нагоди приємної і бажаної події – ремонту глядацької зали та посвяти в музиканти, очільник  культури міста відмітила важливість музики в житті кожного з нас та побажала усім викладачам музики та учням дитячої  музичної  школи всіляких гараздів, успіхів у оволодінні святого святих – світу музики.  

 Червона стрічка перерізана. Вона відкрила оновлену  концертну залу. Вдячні батьки вихованців також подякували владу за турботу та передали 2 банкетки  для сидінь. Саме 1-го жовтня традиційно йде посвята в музиканти. Цього нового навчально-виховного року 60 юних олександрійців вирішили пов`язати свою долю  зі світом музики, світом миру, добра і щастя.

Голова міського комітету  профспілки працівників культури С.Мокрецова наголосила, що музика, спів лікують, рятують, радують і дають силу до життя, побажавши успіхів на ниві музичного становлення підростаючого покоління. Слова глибокої вдячності прозвучали на адресу ветеранів музично-педагогічної справи.

…У залі звучав Шуберт під неперевершену віртуозну гру трьох скрипок і рояля, лунав спів вокального ансамблю «Барви», віртуози баяністи виконали музичну п’єсу «Молдавський танець», викладачі школи подарували свій талант співу. Музика цього вечора звучала для поціновувачів  вічного і незбагненного…  

І.Григорович

Просмотров: 1177 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]