Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
19:05
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Март » 2 » «Олександрія» за крок до 1/2 фіналу Кубку України - радість для олександрійців
14:42
«Олександрія» за крок до 1/2 фіналу Кубку України - радість для олександрійців

Феєричний, яскравий, змістовний та історично важливий матч у ¼ фіналу Кубку України  провела «Олександрія» в Києві проти «Динамо». Номінальними господарями виступали олександрійці по взаємній домовленості керівництва клубів.

На НСК «Олімпійський» за сприяння адміністрації клубу  з Олександрії прибуло 50 вболівальників.До яких долучилися ще за півсотні, хто приїхав самостійно. В інших секторах зібралося  ще кілька сотень шанувальників «Олександрії». Приїхали підтримати нашу команду і рідня Михайла Козака зі Львова – тато Степан Козак  з рідними та близькими. Ця несподівана зустріч відбулася перед матчем:

- І Львів у Києві, щоб підтримати «Олександрію», в якій грають наші діти, - сказав мені С.Козак. Десятки львів’ян, хто мешкає в Києві – однокласники, друзі Михайла будуть вболівати за свого друга… 

  Відразу слід відмітити, що в грі не було жодного прояву мандражу, хвилювання, маячні з боку  олександрійців. Вони організовано, командно, дисципліновано, як по розписаних нотах, вступили в двобій з киянами за путівку до півфіналу. Вже на перших хвилинах обидві команди обмінялися гострими моментами. Спочатку Ярмоленко  віддав пас на Велозу, але тому не вдалося переграти Новака. А потім Козак майстерно - на одній нозі обіграв Драговича, але Рудька – не вдалося. На 9-й хв. Новаку довелося показати свою майстерність після потужного удару головою Віди. Реальний шанс відкрити рахунок втрачають олександрійці вже на 16- й хв., коли дебютант нашої команди Путраш, отримавши чудовий пас від Таргамадзе, який в свою чергу від пасу Басова розпочав атаку,  виконав прострільну передачу на набігаючих Пономаря і Козака. Останньому залишалося лише підставити ногу, але… м’яч пролетів вздовж воріт. З 17-ї хв. поєдинку стало замітно, що киянам все важче і важче розіграти атакувальну комбінацію. Вони далі центра поля не можуть дійти – захисні редути олександрійців їм цього не дають. Довге тримання м’яча, відсутність вільних зон, в’ялість, помилки в прийомах  – це все що було притаманно киянам до 29 -ї хв., коли в одній із вдало організованих атак, олександрійці домоглися свого. Затяжна атака на ворота Рудька. Захист киян прогавив Басова ( знаючи наскільки цей гравець небезпечний на завершальних стадіях атак олександрійців) нашому гравцю головою вдається забити красень гол. ГОЛ! «Олександрія» вперше в своїй футбольній історії забиває «Динамо»!  Неймовірно! Здалося таке враження, що тисячі вболівальників «Оліміпійського» щиро вітали олександрійців у їх щасливу мить.

 Кияни по ходу матчу нервують, а це відображається на їх атаках – вони беззубі, недопрацьовані технічно, якісь хаотичні… До свистка на перерву, запам’ятався лише один момент киян на 39-й хв., коли Велоза приклався під удар, але Новак був готовий на цей момент –  відвів загрозу від своїх воріт. У нас діють попереду – створюють проблеми киянам Таргамадзе, Леонов, Пономар, в середині поля - Путраш, Запорожан, Козак. Банада.

 У другому таймі кияни активізували свої дії. Вийшов на поле Теодорчик, який змінив Яремчука. Ребров видно в роздягальні виказав сказав свої претензії до гри, що кияни побігли до воріт Новака.  Хоча перший момент виник біля воріт «Динамо», коли знову таки Путраш навісив вдало на ворота, ле цього разу Рудько був на висоті. Кияни відповіли гострим випадом на 52-й хв., коли Теодорчик у падінні через себе намагався переграти Новака, але наш кіпер з-під поперечини потягнув цей м`яч.  Вдало діє на полі наш Путраш, який не дає можливості розігратися Ярмоленку.  Першими здають нерви в Гонсалеса, який отримує попередження.  Того через кілька хвилин змінюють на Гусєва. Дії киян активізувалися. І це принесло їм таки вистражданий бажаний результат – Ярмоленку вдалося віднайти шпаринку  в захисних лініях олександрійців, що зрівняти рахунок. Далі Буяльського змінюють на Гармаша. Ребров нервує, бо олександрійці напрочуд вдало обороняються, «кусаються, б`ються за кожен м`яч», за кожну мить, щоб  відповісти  своєю контратакою. Забий  на 71- й хв. Козак гол, коли Таргамадзе, який розірвав захист динамівців, а це все бачить Козак, який між двома грізними захисниками Драговічем і Хачеріді, вклинився в штрафну Рудька, але пробив вище воріт.       

         Керманич «Олександрії» -  В.Шаран робить подвійну заміну: Таргамадзе – Чорній, Леонов – Есеола, а згодом Старенький дав відпочити Козаку. Усі намагання киян ні до чого путнього не привело. Так, Хачерідіза розмови отримав гірчичник, і наш Чорній.  Не було масованого штурму воріт олександрыйццыв. Будо видно, що кияни ще не були готові протистояти «Олександрії», яка вперше змогла першими забити і записати  свій футбольний актив – першу нічию з «Динамо». У кияе був відсутній футбольний азарт, яким вміло розпорядилися в свою чергу  "Олександрія".

  Враження вболівальників важко передати словами. Це був фурор, це була щаслива мить того, що сьогодні гранди футболу повинні  рахуватися з новачками, що сьогодні головне для хорошої гри: бійцівські якості гравців, їх організованість, дисципліна, психологічна і фізична витримка відіграти 90 хвилин у відкритий, амбітний, безапиляційний футбол, який сьогодні демонструє «Олександрія» під керівництвом В.Шарана. Такі поєдинки засвідчують і вносять в наше сьогоднішнє непросте життя яскравинки добра, піднімають настрій і віру в кращі часи для футболу, для України...І великі і малі вболівальники «Олександрії» першого весняного дня, дощового і теплого вечора отримали заряд бадьористі, футбольного оптимізму, – і це все завдяки «Олександрії».

З місця подій І.Мельник

Просмотров: 1283 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]