Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
18:43
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июль » 16 » Олександр Замковий: « Хто не хоче працювати по 18 годин – забудь про землю»
18:19
Олександр Замковий: « Хто не хоче працювати по 18 годин – забудь про землю»

Жнива – найвідповідальніша пора в нелегкій повсякденній праці хлібороба. Скільки вкладено сили, наснаги  і розуму, коштів… Скільки недоспано ночей, щоб  вчасно  підготувати ріллю, засіяти, виростити багатий врожай, що є підсумком попередньої осінньо-весняної роботи в полі.

  Колоситься золотим важким колосом нива. Сиплеться важке, добірне зерно з бункера комбайну.  Це велична мить в житті всіх працівників  землі, хто вклав свою душу і розум, працелюбність і натхнення, щоб виростити  вдосталь  хліба. Праця і життя хлібороба – це  життя країни, її народу, його велич і могутність, незалежність і процвітання.

 ТОВ «Колос» одне з найкращих сільгосптовариств  у великій  аграрній компанії «УкрАгроКом», яку  успішно очолює заслужений агроном України, депутат обласної ради А.І.Кузьменко.

З року в рік здобутки косівчан по вирощуванню сільгоспкультур зростають. Сьогодні вже звичними є намолоти по 50-60  і 70 ц/га  озимої пшениці, намолот гороху за 30 ц/га, ячменю по 50 ц/га і т.д.  А ще 10-15 років тому було важко уявити, що подібні намолоти стануть нормою.  Сучасні агротехнології, а головне відповідальна праця аграріїв приносять бажані та очікувані результати.

Приємність поколінь. Діти йдуть стежками батьків. О.В.Замковий  створив  за 14 років потужне господарство, яке сьогодні комплексно займається вирощуванням  всіх сільськогосподарських культур з великими щорічними показниками.  Пам`ятаю  минулорічні збори аграріїв області на базі цукрового заводу. Бідкалися сільгоспвиробники, що вирощування  цукрового буряка збиткове…

О. Замковий на такі синтенції має своє тверде переконання: «Той, хто не хоче працювати, той не буде мати врожаю.  В усьому, за що берешся робити, повинен бути професійний підхід, однодумці, я сказав би фанати своє праці. Інакше -  забудь про землю».  

Неділя, година обіду в хліборобів. Мене супроводжує Олег Замковий, так  син Олександра Замкового,  - один із заступників директора товариства.  Як  кажуть у конторі «наш Олег Олександрович за всі ланки господарства відповідає». Сьогодні він керує процесом обмолоту, відвантаження, першої очистки зерна та відправлення зерна на елеватор.

Весь процес жнив під пильним оком покрокової GPS - навігації, усі місця роботи комбайнів, перевантажувачів та автомобілів  як на долоні, ти завжди в курсі того, що відбувається на полі в реальному часі.  Зараз поїдемо на поля. У людей обід, поспілкуєтесь, - говорить Олег Олександрович.

 ТОВ «Колос», справді,  першим на Олександрійщині почало працювати  через супутник, що зцементувало роботу, дисциплінувало, а головне скорегувало в часі, що важливо для жнивної пори, і не тільки…

Ось  і вони –  сучасні хлібороби. Усміхнені обличчя, після гарного обіду - настрій, техніка працює справно, врожай хороший, чому не радуватись. 

-  Ячмінь все зібрано. Залишається  кілька сотень  гектарів  озимої пшениці та гороху. Це агрономи Микола Благоренко та Віталій Маловічко , завдяки яким  збираємо озиму пшеницю під 60 ц/га та горох по 30 ц/га. О.Небесний (старший, батько) справно  управляє «Джондіром»,  поряд - на перевантажувачі І.Горбатюк. О.Коваль та О.Клімов  - комбайнери, з ними працює на перевантажувачі А.Небесний( молодший, син). Водії  С.Лапко, О.Лелека, С.Дудук,  Ю.Парпура відвозять зерно  врожаю – 2014  на тік. І.Кошіль забезпечує пожежну безпеку. Ідемо далі. В полі працює «тигр» - потужний трактор 335-й  «кейс» за кермом І.Кричун, культивує поле, з якого вчора зібрали горох. Усі працівники МТП ( машинно-тракторний парк)  працюють сумлінно, відповідально і якісно. Велика їм подяка за їх працю, - говорить Олег Замковий.

 На запитання, як працюється, почув в унісон сказаного: «З кожним роком краще і краще, бо є  щорічне збільшення врожаю, і це радує, що недарма працюємо, стимул, сучасна техніка, повага керівництва, яке покращує умови праці. У нас все є – тільки працюй добросовісно».

Ось так легко і просто говорять хлібороби, є хороший результат попередньої праці. Та за цими словами криється титанічна, без вихідних і свят праця хлібороба…

- Олеже Олександровичу, на току не побачив бурти зерна, крім гороху.
- Зерно проходить першу очистку, вантажимо на автомобілі і відразу того ж дня відправляємо на Світловодський річковий термінал. Ми одні з перших почали відвантажувати до 400 тонн зерна на добу. ТОВ «Колос» задоволений співпрацею зі  Світловодським річковим терміналом - передовим елеваторним комплексом групи компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдінг».
Жнива в розпалі? Плануємо завершити, якщо погода дозволить, до 18 липня…

Ось вони молоді, завзяті керівники, які можуть знаходитися на робочому місці по 18 годин на добу. Встигають все за добу: побувати на Київщині в невідкладних  справах господарства, в господарство, а потім кілька годин відпочинку, і – жнива.

Якщо робота до вподоби, дає наснагу, чому не працювати. А сон, відпочинок - встигнемо. Спочатку справа, - завершив діалог Олег Замковий.  

Іван Мельник

Просмотров: 955 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]