Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
21:38
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Март » 15 » Новий голова НСЖУ - П.Мельник
00:09
Новий голова НСЖУ - П.Мельник

 Днями в Кіровограді відбулася XIV обласна звітно-виборна конференція НСЖУ. На конференцію прибули 75 делегатів з усіх куточків області, щоб почути звіт обласного керівництва журналістської братії за попередні 4 роки. Голова організації Ю.Сердюченко розповів про роботу спілчан за даний період  підкресливши, що було багато зроблено хороших справ (конкурси, фестивалі, прес-тури, видано  кілька книг), але в той же  час відмітив. Що були допущені помилки, недоробки. Зокрема, у сьогоднішніх умовах не вдалося більш тісно згуртувати колектив журналістів, через суспільно- політичні події в країні, збільшилась відірваність деяких організацій, слабка була платоспроможність  журналістів по сплаті членських внесків. Також було підкреслено, що в умовах роздержавлення постає гостро питання  соціального захисту комунальних ЗМІ, які стоять на порозі самостійного життя. А одного боку – буде менше тиску і управління з боку влади, а з іншого – більшість ЗМІ  не готові до фінансової  самостійності, бо в силу платоспроможності населення, за відсутності рекламодавців, які сьогодні працюють з міцними рекламними газетами, без роботи можуть опинитися десятки журналістів, можуть канути в літа видання з багаторічним досвідом роботи.

Журналіст сьогодні формує думку своїх читачів, він на вістрі всього, що відбувається в суспільстві, і довіра читачів до нього велика. А  сьогодні  він  не лише журналіст, а й  наборщик, верстальник, рекламний агент і коректор. Матеріальна база комунальних видань бідна. Чи не зарано було прийнято закон про роздержавлення комунальних ЗМІ. Чи не втратимо ми раціональне зерно, передові видання і  кадри? Думаю, що не всі зможуть в нинішніх умовах вирішити питання продовження життя тієї чи іншої газети, каналу телебачення,- відмітив доповідач.

   Секретар республіканської НСЖУ С.Мельничук нагадав присутнім, що процеси роздержавлення – це проблема всієї країни, яка обрала шлях свободи слова, демократизації суспільства. От тільки не всі готові до якісних змін. Ще й досі деякі редактори комунальних ЗМІ носять на вичитку гранки чергових номерів газет і  відеоролики про роботу влади на місцях.

74 делегати проголосували за обрання новим головою обласної організації НСЖУ Петра Мельника, який  фактично рік виконував обов’язки голови, і вів активну роботу по єднанню творчих колективів ЗМІ. Обрано новий склад правління НСЖУ, який збільшено чисельно до 15- ти та омолоджено.

І.Мельник

Просмотров: 1060 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]