Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
02:39
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Октябрь » 16 » Наші земляки не забувають свою малу батьківщину
13:49
Наші земляки не забувають свою малу батьківщину

15 жовтня до Олександрійщини завітала  товариство німецьких друзів на чолі з Бено Аззоліні,  головним організатором та виконавцем акції по забезпеченню медичним обладнанням районні лікарні Олександрії, Петрового та м.Олександрія. Вантаж (про це ми вже писали був розмитнений кілька місяців тому) медичного обладнання, що сьогодні вже почав слугувати на користь хворим і лікарям.  

Німецькі друзі родини М.Лавренка приїхали, щоб детально ознайомитися з медичною галуззю  нашої провінції, як працює обладнання , щоб в подальшому  продовжити допомогу нашому регіону.

У  складі делегації: Хартмут Діркс- технічний директор лікарні м. Вільхемсхафена, Марлене Хайнтце – представник  всіх добровільних помічників, які прийняли участь в акції, волонтер, Карл Моєско- партнер лікарні, Міхаель Аззоліні – син організатора і Д.Матаков (наш земляк), координатор і головний  виконувач доставкита розмитнення вантажу до Олександрійщини.

Спершу гості  разом з головою ОРДА А.Коломійцевим, кандидатом  на посаду міського голови м.Олександря, відвідали районну центральну лікарню, де ознайомилися з матеріальною базою  закладу,  вивчили стан роботи апаратури, що була доставлена. Гості залишилися задоволені від побаченого , від тих умов у яких перебувають хворі.  Звісно, що не вистачає стерильного матеріалу і інструментів, деяке обладнання треба доукомплектувати. 

Вже  в райдержадміністрації  відбулася ділова зустріч з керівництвом району. Голова РДА  повідомив, що мешканці Олександрійщині  щиро вдячні за надану допомогу, яка значно покращить якість надання медичних послуг  при встановленні діагнозу та лікуванні,а також наголосив, що такі акції з боку німецьких друзів – це визнання української нації, як нації європейського прямування.

- Не все гаразд  у нашій медицині. Через війну на Сході, держава не в змозі сьогодні вкладати кошти в медицину. Фінансування вистачає лише на зарплатню медикам та на енергоносії. Але, дякуючи соціально-в відповідальному бізнесу, що успішно розвивається і працює на території району, вдається забезпечувати  роботу всіх закладів медицини, що діють на Олександрійщині (амбулаторії,  ФАПи, терапевтичні відділення в Новій Празі, Приютівці та Червоній Кам`янці, - авт.). Ми і надалі надіємося, що співпраця  між вами і нами буде плідно продовжуватися, - відмітив А.Коломійцев.

 В свою чергу делегація висловила велике сподівання, що всі недоліки будуть усунені по обладнанню і надалі вони будуть старатися у напрямку подальшого забезпечення лікарень району медичним обладнанням.

- Якби не родина Лавренків, почаав свою розповідь БеноАззоліні, ми б сьогодні тут не були. Як тільки він почув у приватній розмові зі мною, що в моєму рідному німецькому місті закривається лікарня і є можливість забрати медичне обладнання, він відразу загорівся ідеєю вивезти його до Олександрійщини, на свою батьківщину. Ми почали цю акцію і сьогодні побачили її результат. Все буде добре, ми зробимо все, щоб ваша лікарня ще краще працювала на нашому обладнанню. Я радий, щасливий, що маю такого друга, як Микола Лавренко, який дуже переймається долею своїх земляків. Це великий  патріотичний приклад служінню своєму народу.

  Заступник голови КОДА С.П.Коваленко розповів гостям, що в області на чолі з губернатором С.А.Кузьменком приділяється  дуже велика увага розвитку медицини. Сьогодні відбуваються кардинальні зміни в обласній дитячій лікарні, яка є базовою в області,  в госпіталі для ветеранів створені найкращі умови для лікування, реабілітації  ветеранів війни та учкаснкиів АТО. Наголосив, що медицина виходить на третій рівень надання медичної допомоги хворим, що істотно покращить їх здоров`я.        

На знак глибокої пошани та вдячності А.Коломійцев вручив традиційні подарунки з символікою Олександрійщини.

І.Мельник

          

Просмотров: 1462 | Добавил: wernega | Рейтинг: 4.0/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]