Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
22:44
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 3 » Нагороди знайшли своїх героїв через ... 24 роки
20:30
Нагороди знайшли своїх героїв через ... 24 роки

Пам’ятна подія відбулася 3-го квітня в житті афганців, що проживають в селищі Нова Прага Олександрійського  району.  Всього в бойових діях в Афганістані приймало  участь 25 новопражців. Один з них – Андрій Ковтун загинув.

 Голова  громадської організації «Олександрійська районна спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)»  Валентин Кондрескул під час урочистостей вручив  9 воїнам-інтернаціоналістам, що пройшли війну на афганській землі, нагороди– відзнаки учасника бойових дій в Афганістані.

Урочистості  відбулися в ЗОШ I-II ступенів. Педагогічний  та учнівський колектив затишної оселі-школи – храму знань, організували цікаву концертну програму.  Сценарій  урочистостей увібрав у себе найкращі слова на адресу тих, хто сьогодні захищає незалежність нашої країни, перейнявши кращі  риси захисника вітчизни на прикладах  афганців. Згадали хвилиною мовчання загиблих…  26 років минуло з тих часів, коли закінчилася війна для українців за межами своєї країни… Але і сьогодні біль втрати, покалічені тілом і душею ветерани  афганської війни здригаються у снах від тих років…

 Вручаючи  нагороди голова районної громадської  спілки  Валентин Кондрескул  відмітив:

Цей одвічний біль і сьогодні живе в нас, а сьогодні він став ще нестерпнішим від того, що  відбувається на Сході України. Неправильно, що молоді хлопці, кому завтра будувати  нову країну,  гинуть в безглуздій  війні, яку затіяли російські політики. Ми українці – мирний народ.  Я вірю, що  мир і спокій повернеться.  Сьогодні  ми віддаємо борг – нагороди учасникам бойових дій в Афганістані. Ця нагорода  - нагрудний знак «Ветеран війни»  повинен  був вручений колишнім воїнам-афганцям ще в 1991 році, але  через бюрократичну машину… ми тільки сьогодні вшановуємо ветеранів Афганістану. Серед  нагороджених В.Гейко, М.Волков, Ю.Сафронов, С.Бояр, О.Скляревський, О.Конопелько, П.Гурчак, Ю.Ситник, Є.Кириченко та О. Бондаренко. Нещодавно створена організація почала новий відлік у своїй роботі з колишніми інтернаціоналістами-воїнами, дякуючи  районній владі, ми маємо розуміння і підтримку. Налагоджена робота, коли кожен її член знає, що він потрібний суспільству.

    Велику  насолоду воїни-ветерани отримали від  учнів, котрі в піснях,  віршах, танцях показали, що майбутнє в нашої країни світле і мирне. Кожен художній номер діточок  примушував  рукоплескати  винуватців  урочистостей.   Година спілкування з художньою творчістю, що була пронизана повагою і  увагою  до воїнів-інтернаціоналістів, проминула  швидко та цікаво. Велику подяку треба винести  воїну-афганцю, вчителю школи О.Банулу, який  був одним із організаторів чудового концерту, що надовго буде нагадувати ветеранам про художню майстерність юних  талантів. 

Дирекція школи  на чолі з  В.Коноваловою вручили  В.Кондрескулу почесну  грамоту  за активну участь членів організації в військово-патріотичному  вихованні  учнівського колективу школи. У свою чергу  від імені афганців учні отримали волейбольний м’яч.  І в подальшому афганці будуть частими і потрібними гостями.  

 За  традицією члени організації відвідали могилу А.Ковтуна разом з його батьком О.О.Ковтуном.

І.Мельник

Просмотров: 1112 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]