Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
04:04
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июнь » 30 » На захисті державності
00:14
На захисті державності

Патріотизм - це одна із головних  складових людського характеру. Його змістом є любов до батьківщини, відданість своєму народові, гордість за надбання національної культури. Він керує свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім'я батьківщини. Патріотизм, як і честь, виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі.

Саме про патріотизм – відданість Україні в мобілізаційний період і велася розмова організована начальником Олександрійського військкомату  підполковником  А.Карло зі своїм заступником майором О. Братченком, держслужбовцем управління військкомату А.Тарасенком та т.в.о. начальника Олександрійського міського відділу УСБУ в Кіровоградській області підполковником О.Демочком, на яку відгукнулися представники місцевих ЗМІ та волонтери.

 -  Мобілізація стала одним із найголовніших завдань. Під її критерії потрапляє мало не все чоловіче населення країни у віці від 20-60 років. Рівень патріотизму в Україні за останній рік стрімко підвищився. Є чи не найвищим за всі роки незалежності, - відмітив військовий комісар А.Карло. - Згідно з Указом Президента України № 15/2015 від 14.01.15 р., з  20.01.15 р. в країні проходять чергові етапи часткової мобілізації. Олександрійський ОМВК, виконує завдання по виклику військовозобов’язаних до військкомату для уточнення облікових даних та проходження військово-лікарської комісії на предмет придатності чоловіків до служби в ЗС України та інших силових структур держави по мобілізації. Кінцевим результатом роботи військкоматів є - повна ротація військовослужбовців 3-ої хвилі та підтримання  в бойовій готовності української армії.

- Моральний стан мобілізованих бажав би бути кращим, зазначив заступник військового комісара О.Братченко. - Обов`язок кожного чоловіка придатного до служби – захищати своїх дітей, дружину, батьків близьких і земляків. Не чекати поки ворог прийде до домівки. Доля країни вирішується  на Сході. - Як не дивно, але сьогодні збільшилась кількість звернень з боку жінок, котрі готові захищати незалежність і мир  в  Україні. Їх вік 30-50 років, йдуть і просяться до лав ЗСУ. Щотижнево фіксуємо по 2-3 звернення. Цей патріотичний порив зрозумілий. Він повинен надихати чоловіків - наших мобілізованих. Країна знаходиться на зламі змін – утверджується її істинна незалежність і соборність. План мобілізації виконано. Захищати честь і гідність держави пішли понад 500 мобілізованих військовослужбовців.

– Незважаючи на це, існують ганебні вчинки, коли поряд з патріотизмом одних, спостерігаються окремі факти навмисного ухилення громадян від свого конституційного і громадянського обов’язку. Перш за все це - відмови військовозобов’язаних від отримання повісток за викликом до військкомату,  приховування свого існування за адресою проживання, виїзд за межі держави тощо. У відношенні осіб, які виказують відверту відмову стати на захист України, застосовуються адміністративні штрафні санкції, які становлять від 510 до 1700 грн., для юридичних осіб - до 5100 грн. З початку року до правоохоронних органів для провадження досудового слідства за ст.336 ККУ (ухилення від призову за мобілізацією) направлені матерілали у відношенні 20 осіб. Слідство триває, відповідальність згідно статті передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років. Тому, звертаюсь до кожного, не треба ускладнювати собі життя, краще один раз здійснити чоловічий вчинок, чим все життя жити з клеймом боягуза, не вартого поваги громади. - За статистикою, - продовжує А.Карло, -більшість мобілізованих йде боронити землю з Олександрійського та Петрівського районів. У місті розташована значна кількість промислових підприємств, керівники яких в цілому сприяють військкомату в проведені мобілізаційних заходів. На жаль, є такі, що ухиляються співпрацювати з нами. Для прикладу, вже втретє офіцери з військкомату відвідують ПП «Колега», щоб вручити повістки військовозобов`язаним. І втретє нам відмовляють, посилаючись на відсутність керівництва. Хочу ще раз наголосити, що повістка – не означає, що людина буде мобілізована. При прибутті військовозобов’язаних з’ясовуємо їх сімейні обставини, перевіряємо законність надання відстрочок за сімейними обставинами, нагадуємо які є види відстрочок, надаємо роз`яснення. У разі відсутності сімейних обставин, які дозволяють бути звільненими, направляємо на медичну комісію. З 30 таких громадян запасу, лише 6-8 придатні до служби. Є таке поняття як бронювання робочого місця, якщо виробництво не може обійтися без спеціалістів. Зараз триває підбір кандидатів для проходження військової служби за контрактом та до вступу в вищі військові навчальні заклади. Працюємо  комплексно. Разом з дільничними інспекторами, з представниками органів місцевого самоврядування, співробітниками СБУ, а також підключаємо волонтерів, пресу, демобілізованих учасників АТО. У цьому питанні знаходимо розуміння і підтримку.

      Державний службовець управління військкомату А.Тарасенко розповів про матеріальні гарантії та заохочення зі сторони держави військовослужбовцям. Це і збереження робочого місця, середньомісячної зарплатні. Ті, хто мав кредити в банках чи кредитних спілках – звільнені від оплати відсотків і не матимуть штрафних санкцій. Грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом становить 2,5-3 тис. грн., плюс нарахування за вислугу років. Учасник АТО отримує в двічі більше: 5- 6 тис. грн. При виконанні бойових завдань, солдати і сержанти отримують 9-10 тис. грн., офіцери – 12-13 тис. грн.

На запитання журналістів щодо основних завдань, які вирішують співробітники СБУ, в тому числі  під час проведення в Україні мобілізації, т.в.о. керівника Олександрійського підрозділу СБУ О.Демочко відповів:

 - Відповідно до ЗУ «Про Службу безпеки України», на СБУ покладені завдання щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб, а також захист державної таємниці. Враховуючи ситуацію нашої держави, наші співробітники вживають комплекс заходів щодо попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України. Безпосередньо на місцях проводимо  роз’яснювальну роботу з представниками місцевих органів влади, керівництвом та трудовими колективами підприємств різної форми власності з питань недопущення у нашому регіоні скоєння злочинів диверсійного та терористичного характерів, підвищення пильності населення, своєчасного реагування на будь-які факти, пов’язані із розповсюдження екстремістських та сепаратистських закликів. СБУ постійно здійснює інформаційне забезпечення керівництва держави, обласних і місцевих органів влади та управління з питань проведення в Україні мобілізаційних заходів, надає пропозиції щодо їх покращення. Ми тісно співпрацюємо з військкоматом, разом вирішуємо проблемні питання, які виникають. Хочу зазначити, що проводячи аналіз обстановки в місті, районі, впевнений та вважаю, що олександрійці - патріоти нашої держави. Маючи такі високопатріотичні настрої, єдність, то однозначно – у нашої країни є майбутнє!   

Від волонтерів було відмічено про велику роль ЗМІ у вихованні патріотизму, котрі розповідають про подвиги і звитягу учасників АТО, в активному проведенні в населених пунктах різноманітних заходів, пов’язаних із підтримкою наших воїнів, допомоги армії та ін.

   По завершенні першого такого формату зустрічі-діалогу, військовий комісар Олександрійського об’єднаного військкомату А.Карло наголосив про необхідність тісної співпраці з органами  місцевого самоврядування, МВС України, СБУ, керівниками підприємств і установ щодо виконання священного обов’язку кожного громадянина  України  по захисту державності.

- Перебуваючи  в зоні АТО ми жили однією дружною родиною. Що офіцери, що рядовий склад достойно виконували свій військовий обов’язок. Дружба,  патріотизм, гідність  і  розуміння, що ти захищаєш  Україну, давало наснагу в тяжкі години боїв, додавало сили.  Разом – спільно з громадою ми здолаємо ворогів України, збережемо її для наших нащадків красивою і могутньою,  – наголосив  А.Карло.   

      

 І.Мельник

Просмотров: 1367 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]