Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
02:19
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Ноябрь » 8 » Мірча Луческу: «Шаран створив хорошу команду»
00:54
Мірча Луческу: «Шаран створив хорошу команду»

Що ж такі матчі по-справжньому  стають надбанням олександрійського футболу. Цей поєдинок 14- го туру з лідером  ЛІГА-ПАРІ-МАТЧ донецьким «Шахтарем» став ще однією важливою футбольною сторінкою  в доробку «Олександрії». Не дивлячись на програш - 2:3, команда нашого президента довела грандам, що з нами треба, ой як  ще рахуватися. Досадне вилучення на 31-й хв. з поля Шендріка  – за другу картку, не зламало дух і волю наших хлопців. Вони не спасували, а грали на високих морально-вольових якостях, демонструючи  агресивний, швидкісний, комбінаційний та розкішний на моменти футбол. Якби доля була більш прихильнішою, то в кінцівці поєдинку могли не тільки зрівняти рахунок, а й  перемогти, якби дві флангові атаки були замкнуті, то «гірники» поїхали до Львова в плачевному стані.

 Початок матчу розвивався  по  накрученій спіралі, коли гості одразу запропонували олександрійцям «свої умови». Широко грали, з діагональними та поперечними передачами, зі швидкостями і гольовими  моментами – це те, що сповідує Луческу, це манера постановки гри  «Шахтаря». Наші ж гравці грали від оборони, на контратаках, накопичуюючи сили до вирішального кинджального випаду. Були напівмоменти, моменти, були гострі атаки, була гра на полі. На 14-й хв. Срна помітив вільного в штрафній «Олександрїі»  Дентіньо, який легко переграв не захищеного Леванідова. Не встигли як слід порадіти гості, як Бойко через 2 хвилини призначає пенальті в ворота «Шахтаря». В своїй штрафній досвідчений Степаненко грубо зіграв проти Пономаря – затримав його руками. Капітан олександрійців Запорожан чітко виконав пенальті, пославши м’яч у ворота суперника – 1:1. Гра після цього моменту набула  відкритого, обопільного амбітного футболу, коли гра пішла на зустрічних курсах. Команди демонстрували свою кращу комбінаторику на полі. Зрозуміло, що всі атаки йшли через Срну, який дуже гостро атакував своїм флангом у парі з Дентіньо, Марлосом  та Тейшейрою. В олександрійців успішно діяв фланг Сухоцького, що  підключав до гостроти на лінію атаки Коломойця, Пономаря, Поляруса  та Мягкова.  Були удари Коломойця, Поляруса, але гол на 43-й хв. забили гості. Флангова атака  завершилася тим, що Гладкий був на місці з якого забивають.

Безперечно, що відсутність на полі олександрійського гравця була на користь супернику. Чисельна перевага завжди додає сили до гри, але це  суцпернику могло  і дорого обійтися…

 Другий тайм розпочався з того, що обопільно рівно атакували обидві команди, але забили першими гості. На 54-й хв. вільним виявився на ударній позиції Тейшейра, який з-під ніг нашого захисника влучно пробив -  1:3.  «Олександрія»  після третього голу пішла грати в відкритий футбол, у футбол боротьби, коли не оглядались, що грають у меншості. З кожною хвилиною все більше почали домінувати на полі гостей.  Активно діяли Сухоцький, Чорній,  Козак, які вийшли на гру в другому таймі.  Коломоєць і Пономар розривали центральну лінію оборони суперника. І гості почали оборонятися, бо не виходила організація перспективних атак. Коваленко і Феррейра не змогли підсилиту гру «гірників». А олександрійці мали змогу зрівняти рахунок, та  домогтися більшого – здобути перемогу.  Так, Пономар мав  нагоду скоротити рахунок, а пізніше він таки добився свого – скоротив рахунок до мінімального, коли Чорній вдало прострелив на набігаючого того ж Пономаря - 2:3. Інтрига набула свого апогею. Принаймні якби до кінця матчу було не 3 хвилини, а трохи більше, то гості не втримали б переможний для них рахунок.

З великим задоволеннямі радістю від красивого, змістовного футболу з адреналіном, залишала вдячна публіка трибуни «Ніки», дякуючи нашу команду за чудову, змістовну, бойову та настирливу гру на перемогу. І нехай не вистачило  майстерності і гольового фарту наприкінці матчу, однак така гра залишила в пам`яті  вболівальників незабутню сторінку яскравого футболу від «Олександрії».        

 В одного з вболівальників не витримали нерви, коли на його думку, Бойко даремно вилучив з поля Шендріка, що привело в кінцевому результаті до нашої поразки.  Чоловік вибіг на поле і почав щось доказувати Каніболоцькому. Штурханина завершилась вилученням буяна з поля. На прес- конференції прес-аташе клубу Ю.Біланюк  вибачився від імені президента клубу за недостойну поведінку  вболівальника.

 Прес- конференція

Першим на неї прийшов В.Шаран, не дочекавшись по традиції тренера-гостя М.Луческу, який дуже довго затримався в роздягальні «гірників», де виказував свої претензії до жахливої гри своїх підопічних.

В.Шаран, головний тренер "Олександрії":

- Ми не відсиджувалися  в обороні з вилученням Шендріка. Грали в той футбол, який ми хочемо завжди бачити у виконанні наших гравців. Проявили характер, граючи в 10-х забили гол, могли ще забити. Цю гру можемо записати собі в актив. Хочеться, щоб на кожен матч все більше приходило глядачів. Президенту клубу С.А.Кузьменко в роздягальні подякував за гру, за самовіддачу, сказав, що будуть преміальні. Побільше б таких президентів у нашому футболі, котрі по-батьківськи опікуються розвитком  і становленням команди.

 М.Луческу, головний тренер «Шахтаря»:

- Незадоволений грою, особливо моментами в другому таймі, коли розслабилися, допустили помилки, коли з флангів гостро атакували господарі. Це ми передбачали, але нічого не змогли протидіяти. Ми не змогли протиставити сміливим діям господарів. До рахунку 3:1 було все добре. Хорошо, що була чисельна перевага з якою можна було спокійно дограти. Почалися довгі передачі, а цього не треба було робити. Заміна  гравців підвела. Ясно, що я шукав варіанти кому грати з Мадридом.  Тому грав Ордець, а не Кучер. «Олександрія» показує швидкісний, агресивний футбол. Ми знали, що на цьому полі з «Олександрією» буде дуже важко грати. Вітаю В.Шарана, який створив таку команду гравців, котрі повністю віддаються на полі, маючи  в активі не футбольні зірки.   

 Кілька слів до суддійства, яке не витримує жодної критики. 9 попереджень, 2- вилучення. Бойко на кожен викрик при падінні суперника, показував олександрійцям картки. Збивав ритм гри. Найбільше вразило вилучення Шендріка, а далі, щоб якось згладити свої помилки,  – в кінці поєдинку він вилучає з поля Тейшейру. Але ж до цього часу «Олександрія» 60 хвилин грала в меншості. Це перший негатив від матчу. Другий – заборона орендованих  гравців грати проти «Шахтаря». Треба змінювати регламент футболу в питанні оренди гравців, інакше в нас ніколи не буде рівноцінного, чесного і розвиваючого футболу. Не можна маніпулювати орендованим гравцем на кшталт «цьому дам, а цьому не дам». Це люди, які хочуть грати за будь-яких обставин, якщо їм немає місця в своїй команді. Виписати новий регламент, щоб він розвивав  вітчизняний футбол, а не задовольняв потреби  вузького кола кількох провідних команд України. У всьому повинна бути рівність перед законом, щоб не було чутно з трибун за яку таку «любов» до гірників Бойко  вирішив долю матчу в Олександрії.           

  ФК «Олександрія» - «Шахтар» (Донецьк) – 2:3 (1:2)

07.11.15., 17-00, КСК «Ніка», 7500 глядачів, +6, поле 4

Арбітр: С.Бойко (Київська обл.).

Асистенти арбітра: М.Чертоляс (Херсон), О.Плужник (Харків).

4-й арбітр: А.Жабченко (Хмельницький).

Спостерігач арбітражу: В.Авдиш (Житомир).

ФК «Олександрія»:  Леванідов, Сухоцький, Мягков, Пономар, Полярус (Чорній, 76), Запорожан, к/к, Голенков (Матвєєв, 35), Чеботаєв, Шендрік, Коломоєць (Козак, 68), Басов.

Запасні:  Рудик, Степанюк, Старенький, Банада.

Гол.тренер – В.Шаран.

«Шахтар»: Каніболоцький, Срна, к/к (Коваленко, 71), Ордець, Ракіцький, Шевчук, Степаненко, Дентіньо, Тейшейра, Тайсон, Марлос (Веллінгтон, 46), Гладкий (Феррейра, 65).

Запасні: Сарнавський, Кучер, Бернард, Едуардо.

Гол. тренер – М.Луческу.

Попередження: А.Шендрік, 9, С.Чеботаєв, 510, Ю.Коломоєць, 57, – Т.Степаненко, 16, В.Шевчук, 28, А.Каніболоцький, 90+1, А.Тейшейра, 90+3.

Голи: А.Запорожан, 16 - пенальті, В.Пономар, 90+1, – Дентіньо, 14, О.Гладкий, 43, А.Тейшейра, 54.

Просмотров: 1648 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]