Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
19:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Ноябрь » 21 » Міністерство прислухалось до пропозиції губернатора
11:11
Міністерство прислухалось до пропозиції губернатора

20 листопада о 15. 00 в районному будинку культури відбулися збори колишніх працівників  ДХК «Олександріявугілля», а нині працівників ліквідаційного ДП «Трест  Олександріярозрізобуд». На зустріч з новим головою ліквідаційної комісії Сергієм Бершадським (кіровоградець) прийшло понад 100 працівників підприємства (з 281- го, люди зневірилися, що борги будуть виплачені, - авт.). Цій зустрічі передувала ранкова  акція протесту мітингувальників, яким держава заборгувала понад 7 млн. грн заробітної платні. Під стінами «білого будинку» - РДА зібралися близько десятка активістів. Голова райдержадміністрації А.О.Коломійцев (підприємство розташоване на землях району, - авт.) уважно вислухав протестувальників, наголосивши, що сьогодні, за зверненням губернатора С.А.Кузьменка до Міністра енергетики та вугільної промисловості України, в Олександрію приїде і буде мати зустріч з вугільниками новий голова ліквідаційної комісії ДП «Трест Олександріярозрізобуд»  Сергій Бершадський, який попередньо отримав завдання від губернатора за 2-3 тижні виплатити заборгованість по заробітній платні 281 працівнику підприємства.

- Я призначений головою ліквідаційної комісії ДП «Трест Олександріярозрізобуд»  згідно наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10.11. 15 р. Під час зустрічі з головою облдержадміністрації С.А.Кузьменком, отримав конкретне завдання  -  негайно, за 2- 3 тижні виплатити вугільникам борги по зарплатні попередніх років,- розпочав розмову з працівниками ДП «Трест  Олександріярозрізобуд» С.Бершадський.  - Я обіцяю, що не відступлю від норм закону і виплачу заробітну платню. Кошти в сумі понад  7 млн. грн. є на рахунках підприємства, які перерахувала державна фіскальна служба від продажу майна розрізу «Костянтинівський». Головне, щоб не дай Боже не втрутилися треті сили. Стосовно правової оцінки судових процесів щодо передньої роботи ліквідаційної комісії, я не маю юридичних повноважень їх коментувати. Генеральна прокуратура України дасть належну оцінку діям, що відбувалися на підприємстві під час його ліквідації.

Ремарка:       

А борги по зарплатні 281 колишньому працівникові (підприємство знаходиться  в стадії ліквідації, - авт.) сягають в межах від 1000 і до 100 тисяч грн! Люди, практично, з 2010-го року не отримували зарплатню. Рік – центр зайнятості, виплачували по 500 грн., хоча обіцяли виплату середньомісячної зарплатні. Люди не можуть оформити документи виходу на пенсію – не вистачає трудового стажу, бо нарахування були, а відрахунків по єдиному соціальному внеску не було. Кому рік не вистачає до пенсії, а кому 2, 3, 4, 5. Роботу не знайти. Люди чекають довгоочікуваних боргів по зарплатні та компенсацію.

- З 651 одиниць найменування матеріальних цінностей, що підлягали продажу ( оголошено банкрутом, одним лотом продано по заниженій вартості, - авт.) спродано 354 одиниці, що стосується виключно брухту. Ліквід продано. Залишились стільці, столи, двері, кватирки, цегла та плити… Виторг складе не більше 500 тис. грн., - відмітив заступник голови ліквідаційної комісії  В.Черній. – А ще  попереду існує  велика проблема по оформленню документації, яка нараховує понад 500 папок… Я звертаюсь до всіх присутніх у залі віднайти своїх колишніх колег, щоб вони наступного разу вони прийшли, бо вони втратять свої виплати.

По закінченні зборів одноголосно було прийнято рішення - звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, до голови КОДА про виплату заборгованості по зарплатні з компенсаційними виплатами. Наступна зустріч з керівництвом ліквідаційної комісії, на яку запрошуються  представники КОДА, задукоментована на 30 листопада 2015 р. на 15.00 в РБК.     

Просмотров: 1533 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]