Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
16:08
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Февраль » 23 » Ленін пішов у вічність забуття?
00:30
Ленін пішов у вічність забуття?
  Іван Мельник  
 22 лютого надовго запам`ятається олександрійським жителям - цього дня за всю пострадянську історію олександрійці відправили Леніна  у вічність забуття. 
Близько 18. 00 год. почала збиратися  молодь.  Під гасла "Смерть кату", "Комуняків на гілляку", спочатку  розписали постамент, а далі гурт молоді відправився до залізничного вокзалу, щоб там "відправити ката українського народу" в небуття. Якихось 20 секунд і все...
Повернувшись на площу, почали готуватись до повалення Леніна на однойменній площі. Здивувало, що на захист свого керманича не вийшов жоден комуніст Олександрії. Один із молодиків став на захист, зверутаючсиь до своїх друзів, щоб не чинили вандалізм... Його відтіснили... Приїхали старші, грузовий автомобіль, драбина... професіоаналізм, і почалося власне  повалення. Священик греко-католицької церкви закликав  усіх засудити  ідолопоклонство... освятив на добру справу.   Тричі рвався трос, розкачувався Ленін, відривалися від землі колеса автомобіля... Годину "тримався великий вождь", дехто в цьому помітив погану  прикмету...  і все під гучні заклики, рев двигуна...він був повалений.  Радісно лунає площею: "Кату  смерть!", "Слава Україні - ганьба зрадникам ", "Ми це зробили", " Нас більше ніхто не буде гнобити"... 
  Здається, що біля 2000 спостерігачів  цієї акції - зустріли повалення "тирана" з великим натхненням і радістю. Все складнішеі і важче попереду. Валити - не будувати. Чи спроможні будуть люди відтворити, побудувати нове життя в маленькій Олександрії, час покаже. Сьогодні ми стали свідками, зі слів  самих повстанців "народженням нових олександрійців, які нічого не бояться". Дай боже їм розуму і сили для відродження квітучої економічно  могутньої  Олександрії та розуму не чинити вандалізм. Сьогодні ми найбільше принизили старше покоління. Вибачте новітніх невігласів. Це була  ваша історія, ваша  свята пам`ять... Так не можна...  Це наша культура і виховання.  Попереду вибори. Хто думай про це?  
 Чи стануть такі дії кроком  до нового життя, в якому не буде місця жодному ідолу, не дивлячись на будь-які  його заслуги, щоб через роки і його не відправляти в історію забуття? ... Не хочеться  історичних повторень, які  дуже мстиві та жорстокі для народу.
Нехай у наших серцях поселиться навіки один бог. Читайте біблію! 

Просмотров: 529 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]