Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
03:25
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Март » 10 » Кущова нарада аграріїв
20:37
Кущова нарада аграріїв

 Сьогодні  в Олександрійській районній держадміністрації відбулася кущова нарада представників районів східного регіону Кіровоградщини (Олександрійський, Світловодський, Онуфріївський, Петрівський та Знам`янський райони). Темою наради була підготовка до проведення комплексу весняно-польових робіт  в умовах 2016 року.

Головував на нараді заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації А.О.Коломійцев. У вступному  слові відзначив, що складні погодні умови осені минулого року внесли свої негативні наслідки.

Через посушливу осінь 2015 року вже прораховано, що біля 44% від посіяного восени не отримаємо сходів на Олександрійщині. В інших районах ситуація дещо краща. Ми зібралися для того, щоб обговорити  нагальні проблеми та віднайти шляхи їх вирішення в найближчий час, щоб весняно-польові роботи провести в найбільш оптимальні терміни. Кліматичні умови в яких знаходяться райони південно-східного регіону області мають значну питому вагу в вирощуванні зернових культур. Для прикладу, Олександрійський район має питому вагу в вирощуванні зернових 7, 5% від загальних площ всієї області. А в цілому регіон має понад 20%.

  На нараду прибули керівники та спеціалісти департаменту та промислового розвитку облдержадміністрації, науковці Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції, заступники голів РДА, начальники управлінь(відділів) агропромислового розвитку РДА, районних відділів статистики. Земельних відносин та фіскальної служби, представники філії ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» в м. Кіровоград, ТОВ «Кіровоградський насіннєвий завод», керівники та спеціалісти агроформувань різних форм власності. 

Директор департаменту  агропромислового розвитку  КОДА С.Ю.Коренюк  підвів підсумки роботи АПК області за минулий рік та проведення весняно-польових робіт у 2016 році. Зокрема. доповідач відзначив, що Кіровоградщина, не дивлячись на складні кліматичні останніх років, тримає чільне 8 місце – долаючи 3-х мільйонний рубіж по збору зернових культур. Завдання і на цей рік ніхто не зменшував. Губернатор наголосив, що треба зробити все можливе, коли погодні умови не стануть на заваді  вирощування високих врожаїв.  І ще я хотів би повторити слова С. А.Кузьменка про зростання середньої зарплатні в АПК на рівні  4000 грн. (проти 3122 грн. сьогодні). Ми повинні  виробити єдиний алгоритм наших спільних дій, щоб в кінцевому результаті вчасно провести весь комплекс весняно-польових робіт – закласти міцне підґрунтя під врожай 2016. Щоб і посівний матеріал, і засоби захисту рослин і безпека проведення робіт принесла бажані результати.

 Протягом кількох годин йшла жвава розмова, обговорення виступів науковців, які прийшли з порадами, як краще підготувати ярі площі, якими зерновими культурами засіятись та які добрива та засоби захисту рослин найбільш ефективно в цьому допоможуть аграріям.

І.Мельник      

Просмотров: 1015 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]