Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
09:03
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июль » 12 » Коли все підпорядковано одній меті
12:36
Коли все підпорядковано одній меті

 Жнива – 2015 у розпалі. Усі господарства Олександрійщини  включилися  до збирання ранніх зернових.  Середня врожайність озимого ячменю  складає 33, 7 ц/га (зібрано його від загальної площі 48%), ярого – 28, 4 ц/га (4%) та гороху -21, 5 ц/га (10%), пшениця вродила майже 40 центнерів з гектара збирають. Ріпака зібрано на площі 36%, середня врожайність складає 18 ц/га.

Як  жнивують в ТОВ «Колос» говорить директор господарства Олександр Вікторович Замковий:

 - Стартували 5-го липня. Попередньо виконали всі протипожежні заходи: обкосили поля, прогрейдерували польові дороги, встановили попереджувальні знаки.  В поле вийшли три комбайни, котрі дуже швидко, -  за три дня  роботи впоралися зі збором озимого ячменю на площі  272 гектара. На 10 липня зібрано врожай гороху на засіяній площі 419 гектарів. Розпочали збір озимої пшениці. А її треба зібрати на площі 1219 га. Роботи вистачить. Головне, щоб погодні умови дозволили зібрати вирощене.
- Такий клин засіяного, і три комбайни? Чи не відчуваєте потреби в збільшенні одиниць зернозбиральної техінки? 
- Навантаження складає в середньому на комбайнера 35-40 га за зміну. Впораємося в відведені терміни. Все до точності прораховано нашою логістично-економічно-агрономічною службою. Організована на  найвищому рівні робота дає впевненість у  бажаному кінцевому результаті.  Крім цього, паралельно заготовили необхідний тоннаж сіножаті та затюкували ячневу солому. Вивільнені земельні площі від врожаю ячменю та гороху вже продисковані. Готуємо землю до посівів під майбутній врожай - 2016.
- Оглянувши який об’єм вже заготовлено соломи, і скільки ще буде заготовлено, Олександре Вікторовичу, чи не пов`язано це з переходом на альтернативні види опалення?
- Ячневу солому заготовляємо виключно для  потреб утримання ВРХ та поголів’я свиней. А вже з пшеничної соломи будемо  виробляти паливні брикети. Цех за зміну виробляє до тонни таких брикетів. Цієї зими успішно опалювали адміністративну будівлю – контору (біля 500 кв/м).  Економічний ефект  відчутний – втричі менші витрати на енергоносії. Плануємо перевести школу і дитсадок на відповідне опалення.  
 - Традиційне запитання: кому конкретно треба завдячувати, бо впевнений, що показники урожайності в «Колосі» будуть одні з найвагоміших у структурі  групи  компаній «УкрАгроКом», про що ми дізнаємося невдовзі...   
 - Працівникам нашого товариства - колосівчанам, в самому слові якого вже вкладено зрозуміле поняття: колос – повновагоме зернисте суцвіття. Щоб його виростити, треба вкласти велику частку розуму, хисту і праці. Суцвіття кращих працівників «Колосу» своєю повсякденною кропіткою, працею і є творцем високих врожаїв - вагомих результатів. Безумовно, що це всі працівники сільгоспгосподарства. Велика вдячність і повага за їх звитяжну працю. Це завдячуючи їм сьогодні стало можливим виплачувати пайовикам по 6% (проти минулих  4, 5%). Я завжди говорив і буду стверджувати, що головним творцем будь-якого  успіху є науковість, відповідальність і завзятість кожного працівника.

А далі моїм супутником по полях був Замковий Олег Олександрович, заступник директора «Колос». Та ж цілеспрямованість, впевненість і раціоналізм...

- У нас все виходить, бо з нами поряд працюють дуже розумні і відповідальні люди. Наприклад, ще минулого року зерно від комбайнів перевозили на кілька автомашин більше. Наші авторемонтники капітально відремонтували кілька великовантажних машин, що стояли під забором. Сконструювали автопричіп, який вміщує до 35 тонн збіжжя. Також своїми силами облаштували причіп для одноразового перевезення майже 50 тюків сіна чи соломи (вага близько 100 кг, - авт.).

 Майже годину об`їжджали з Олегом Олександровичем  неозорі золотаво-зелені поля дбайливих господарів, що в кілометровому вимірі сягає близько 100 кілометрів. До всього причетний керівник. Встигає  дати розпорядження, прийняти відповідно звіти, як працюють комбайни, як іде прийом зерна на току, оглянути роботи по встановленню нової зерно-сушильної установки, по добудові зерносховища  на 10 тис. тонн збііжжя… Рація під руками. Звітують комбайнери за кожне відвантаження з бункеру. На полі, де збирають врожай, діє пересувна диспетчерська служба - мобільний комп’ютерний пункт (ноутбуки, зв'язок, кондиціонер, холодна вода, гарячі напої…).
- Знаєте, коли була внесена пропозиція мобілізувати працівників сучасним радіозв`язком, були скептики, навіщо, мобільний зв'язок є, - говорить О.Замковий, - але зараз всі оцінили: від диспетчерської служби, комбайнерів, водіїв, і до працівників ремонтної бригади, що цей зв'язок більш надійний.  Мобільне покриття через горбистість і низину полів не скрізь діє.  Втрачався час, кошти також грають роль. А тут кнопку натиснув і говори. Швидкість, оперативність зв’язку відчули миттєво. Працює надійно і якісно. Вдячний, що ініціативу обладнати  мобільний пункт для більш оперативноої роботи, підтримала дирекція, а спеціалісти нашого комп`ютерно-електронного відділу під керівництвом Івана Гуменюка, – аса своєї справи, втілили в життя своїми зусиллями цей проект. Це лише  частина тієї  великої справи, яку наші спеціалісти виконують, щоб оперативність, мобільність та науковий підхід давали можливість добиватися кращих показників у сільгоспвиробництві, – підкреслив О.Замковий. - Приїздіть в розпал збору пшениці, тоді і розкажемо про наших трударів більш детально.

Побачене вражає, який розмах робіт, все в дії, як єдиний чітко відлагоджений механізм думок, що втілені і втілюються сьогодні, що приносять щорічно постійно наростаючий економічний ефект. Колосівчани вдумливі, організовані, ділові, трудолюбиві,  практичні, знають і вміють науково-економічно розрахувати, обґрунтувати та втілити в практику задумане, щоб максимально отримати вигоду від підприємства.      

І.Мельник                

Просмотров: 2436 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]