Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
22:33
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 2 » Коли все може закінчитися економічною трагедією
20:26
Коли все може закінчитися економічною трагедією

Cпалахи африканської чуми зареєстровані в кількох областях (Миколаївська, Одеська обл.,  - авт.), що межують з Кіровоградщиною. Африканська чума свиней ( АЧС, хвороба Монтгомері) - висококонтагіозна хвороба свиней, що характеризується гарячкою, геморагічним діатезом, значними крововиливами, дистрофічно-некротичними змінами у внутрішніх органах, надзвичайно високою смертністю.

Не дай Боже, щоб вона прийшла на Кіровоградщину – це буде економічна катастрофа для господарств, що вирощують свиней. Уявити важко, коли тотально винищується все поголів’я тварин, коли  комплектування свиноферм у колишньому епізоотичному осередку та першій загрозливій зоні дозволяється лише через рік після зняття карантину.  

Щоб уберегти Олександрійщину від  економічно загрозливої хвороби, державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Олександрійській міській раді  прийнято відповідне рішення про заборону продавати живих свиней на ринках, особливо стихійних.  Вже треті вихідні- недільного дня  працівники управління економіки  міської ради разом з представниками міської лікарні ветеринарної медицини проводять та правоохоронцями  проводять обстеження з  метою попередження та заборони продажу живих свиней.

Говорить начальник відділу торгівлі управління економіки міської ради     Л.Д.Марковська:

-На виконання протоколу від 11 листопада 2015 року засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Олександрійській міській раді у зв’язку з загрозою збудника африканської чуми свиней на території м. Олександрії, робочою групою у складі спеціалістів управління економіки міської ради, працівників міської лікарні ветеринарної медицини та правоохоронців було проведено ряд обстежень  ринків, об’єктів торговельної мережі та місць можливої несанкціонованої торгівлі живими свиньми. У результаті обстежень 22.11.2015 та 29.11.2015 торгового майданчика у районі автомобільного ринку КП «Жигулі»( Кременчуцьке шосе, - авт.) було виявлено ряд  автомобілів з яких  здійснювалася торгівля молодняком свиней. В ході проведення обстеження автомобілів проводилася роз’яснювальна робота з продавцями та покупцями про можливість переносу збудника захворювання на території м. Олександрії. Торговцям пропонувалось згортати торгівлю.  На території проведення несанкціонованого торговельного майданчика були встановлені спеціальні металеві таблички з забороною торгівлі живими тваринами.    

-Як реагували торговці на заборону гешефту?

Не всі громадяни розуміють економічні наслідки цієї страшної хвороби тварин. Хвороба не так страшна для людини, як для тварини. Ефективного, спеціального лікування немає. Збудник потрапляє в організм тварини і вона швидко гине. Так може загинути все поголів’я свиней на Олександрійщині, як приватного так і фермерського сектору.

І.Мельник

Просмотров: 1203 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]