Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
05:45
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Март » 27 » Коли не вистачає коштів
11:50
Коли не вистачає коштів

  Житловий сектор міста нараховує понад 500 багатоквартирних будинків. Життя людей в них, побут і комфорт залежать саме від якісної роботи комунальників, що опікуються утримання будинків в належному технічно-побутовому стані. Це і водовідведення, і теплопостачання, і   вивіз сміття і благоустрій наших прибудинкових територій, та в цілому міста. Це наші площі, і сквери, дороги і тротуари. Йдуть ремонти під’їздів, фасад будинків, замінюються внутрішньо будинкові мережі, ведуться покрівельні та цокольні роботи та інше, люди переходять в ОСББ – самостійно покращують свої умови проживання.  

 Мій співрозмовник директор ПП «Житло сервіс №1» Олександр Долгіх. Молодий керівник, на балансі обслуговування якого знаходиться 165 багатоквартирних будинків міста.

- Олександре Леонідовичу, позаду День комунальника. Кілька слів про підприємство:  які види робіт виконує?
- ПП  «Житло сервіс №1»  засноване в 2007 році, як підприємство по наданню  комунальних послуг олександрійцям. Починали з малого, але згодом діапазон робіт розширився. Якщо колектив  доріс до 70 чоловік штатного  розпису – значить потрібні. Бригада покрівельників, штукатурів-малярів, електриків, водіїв, двірників та аварійно-диспетчерська служба. Кадровий склад працівників з досвідом роботи і відповідною кваліфікацією. У нас гарантована заробітна платня, соціальні гарантії. Маємо рухомий транспорт, що дозволяє оперативно реагувати на всі негаразди, що пов’язані з життям людей.
- Ми починаємо згадувати комунальників тоді, коли  трапляються негаразди в помешканні. Які  найбільші проблеми «тиснуть» на мешканців?
 - Заявки, що стосуються ремонту покрівель. Місто інтенсивно забудовувалось  60-70 років тому. На другому місці - водовідведення (водозливна система будинків). Заміна жолобів, водостічних труб. У зимовий період бригада покрівельників займалася збиванням бурульок та снігових навісів з дахів та карнизів п`ятиповерхівок. Активно включилися в поточний ремонт покрівель, а з квітня місяця - м`якою покрівлею. Бригада штукатурів-малярів за 1-й квартал цього року зробила ремонти 9-ти під`їздів багатоквартирних будинків.  Двірники вчасно підмітають та  збирають сміття...). Вивіз сміття здійснюється щоденно - за винятком неділі. Даємо відпочинок водіям. 8 електриків слідкують, щоб не було аварій в електропостачанні ліфтів, в освітленні під`здів, та на сходових клітинах. Співпрацюємо з КП «Житлогосп», що є замовником на виконання ремонтних робіт пов’язаних з ринком комунальних послуг.
- Малий розмір зарплатні, пенсії, а ціни невпинно ростуть, у тому числі  і на компослуги: електроенергія, обіцяють здорожчання газу. Люди хочуть комфортно жити, але не мають змоги платити.    
- Це вірно, як і вірно, що і нині діють необґрунтовані тарифи на квартплату. Уявіть, що з 2011 р. вони незмінні: в середньому від 1,40 до 1,70 грн./м2, а за ці роки кілька разів зростала мінімальна зарплатня, пенсії, електрична напруга з 24 коп. за 1 кВт /год. зросла до 90 коп!  Паливно-мастильні матеріали, запчастини зросли вдвічі. Якби був обґрунтований тариф, то об’єм робіт був виконаний значно більший. В інших містах Кіровоградщини тариф оплати 1 м2 житлоплощі  - від 2,50 до 3,50 грн. Економічно-соціальна ситуація в країні лягла тягарем на плечі простих людей. Субсидії не в повній мірі можуть забезпечити прожитковий мінімум людей, коли ціни на продукти харчування щотижня зростають. Якось стараємося втриматися на плаву, - всі збитки беремо на себе. Відносно краще було б, якби всі мешканці вчасно сплачували квартплату. Повірте підприємство більше б виробило закритих контейнерів для утилізації відходів (в дворах стало чистіше і охайніше, бо ні вітер, ні тварини не розносять їх по двору). Більше було б відремонтовано під’їздів, менше було б аварій в електромережі. Зробили половину робіт по заміні жолобів та водостічних труб по вул. Калініна, 75, а далі зупинилися, бо на рахунку будинку відсутні кошти. А причина одна – великі борги по квартплаті. Борг одного із господарів сягнув понад 7000 грн.(квартира використовується під магазин, - авт.).  А це добробут всіх мешканців будинку. Розумію, що і торгівля переживає найгірші часи, але поряд проживають пенсіонери, які вчасно сплачують. 165 будинків треба цілодобово забезпечувати електроенергією, щоб взимку не розмерзалася каналізація, щоб вчасно утилізувалося сміття, щоб на прибудинкових територіях було чисто і охайно, щоб вода не протікала в житло людей, а це - велика і відповідальна робота.
- Хотілося б почути імена працівників «Житло сервісу№1», які своєю працею приносять жителям комфорт.   
- Велика подяка нашим працівникам, які мають багаторічний досвід роботи в комунальній сфері, котрі забезпечують більш-менш нормальні умови проживання людей. Це заслуга покрівельників С.Савченка та Ю. Чуднікова; водіїв сміттєвозів -  В.Рубана та Р.Кравченка; двірників – Т.Чупрій, С.Федоренко; штукатурів-малярів В.Зінченко,  О.Неродик та ін. Всіх не перелічити - весь наш колектив «Житло сервісу №1» працює добросовісно і з належною відповідальністю на окремо взятій дільниці виробництва.
 

І.Мельник

Просмотров: 1469 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]