Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
00:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 28 » Колегія визначила головні завдання сьогодення
18:11
Колегія визначила головні завдання сьогодення

27 червня відбулася колегія Олександрійської РДА. На колегію було винесено 3 питання з життєдіяльності   району.  Вів колегію заступник голови РДА Юрій Коваль.

По першому питанню  про стан виконання законодавства України щодо застосування агрохімікатів та пестицидів у народному господарстві звітувала Л.Пономаренко, начальник міжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби  в Кіровоградській області. З її уст прозвучали слова тривоги за використання пестицидів, які щорічно займають більше земельних площ в Україні. Це стосується і Олександрійського району. З 43%  земельного клину в 2010 році до 60% - 2013 рік. Всього використовується понад 400 видів пестицидів, з яких  25% використовують аграрії району.

 -Уся біда в тому, що не всі пестициди можна перевірити лабораторно. Тому, дякувати богу, що в районі не зареєстровано випадків отруєння пестицидами людей, що контактують з ними.  Найбільший реалізатор отрутохімікатів ТОВ  НВФ «Агросвіт», який має базисний склад  з місткістю 902, 3 тонн агрохімікатів. Ліцензії  в порядку на торгівлю, але лабораторна база відсутня. Дуже шкодять авіаційні  методи обробки, що загрожує екологічній  безпеці значних територій і здоров`ю людей, що проживають  в даній місцевості. Прикро, що замовники не інформують людей про  час і місце проведення обробки, відсутні попереджувальні знаки безпеки. Хімікати розносяться повітрям за межі обробки полів.  У працюючих відсутні  наряди на виконання  робіт, засоби індивідуального захисту, аптечки  першої медичної допомоги, - відмітила доповідач по даному питанню.

Колегія вирішила: посилити контроль; провести паспортизацію об’єктів хімізації; зобов’язати керівників господарств про інформування населення про місце та терміни обробок пестицидами та агрохімікатами; забезпечити організацію медичних оглядів осіб, що контактують  з хімікатами та інші заходи.

Другим питанням було питання підготовки закладів освіти району до нового навчального року. Звітувала начальник райвно О.Коріненко:

Для теплового  режиму в ДНЗ в осінньо-зимовий період необхідно придбати 85 тонн вугілля (залишок складає 15 тонн).  До  1-го жовтня планують придбати необхідні 70 т.  Сьогодні треба  здійснити ремонт внутрішнього туалету в Світлопольському ДНЗ; придбання 4-х майданчиків; продовжити реконструкцію-ремонт  приміщень Щасливського ДНЗ; капітальний ремонт  групового осередку Приютівського ДНЗ.
Найбільш гостро стоїть питання по Костянтинівській школі. Відбулася перша зустріч з активом села у складі 10 осіб. Людей турбує  якісна освіта і яким чином будуть добиратися дітки до школи (орієнтовно до Користівської ЗОШ ). Така ж ситуація і в Бандурівці, і в Ясинуватці. Вихід – об`єднати школи в одну. Це питання на постійному контролі.
-  Але це треба зробити так, щоб справді від цього виграли діти, батьки, і держава. Березівська школа – думали буде економія, - відмітила начальник фінвідділу РДА І. Левченко. – Все треба дуже ретельно обрахувати, щоб прийняти правильне рішення.

 Третім питанням розглядалося питання про стан виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади виконкомом Головківської сільради з питань забезпечення комплексного розвитку підвідомчої території.  У доповіді прозвучало, що сільрада працює в потрібному напрямку, маючи велику підтримку збоку  ТОВ «УкрАгроКом», що є головним інвестором села.

Але є й зауваження. Магазинів багато - 14, а пандусів, кнопок викликів немає. Людям з фізичними вадами складно потрапити до торгової точки.  Прийнято рішення – зобов`язати сільського голову В.Галушку недоліки виправити на протязі липня місяця.

Підсумовуючи вище розглянуті питання Ю.Коваль відзначив, що питання на часі, вони важливі, бо від них залежить здоров`я, освіта і побут людей похилого віку.

- Взяти усі питання під суворий контроль до виконання, - підкреслив очільник району.

Іван Мельник                          

Просмотров: 472 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]