Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
04:04
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Ноябрь » 25 » Кіровоградщина стартує в новітній освітній сфері
10:32
Кіровоградщина стартує в новітній освітній сфері

24 листопада в Олександрії відбулася презентація відкриття лабораторії Малої Академії Наук України на базі "Олександрійської колегіму-спеціалізована школа №20".

Успіхи олександрійських юних науковців відомі далеко за межами області, України та світу. Згадаймо цьогорічний успіх юного винахідника з електроенергетики Самуїла  Кругляка, який підкорив США, де сьогодні навчається. Олександрія – є одним із центрів підготовки майбутніх науковців, де зростають майбутні винахідники, інженера, вчені… Відкриття філії МАНУ стало логічним продовженням розвитку ефективної середньої освіти в області, - наголосив на початку  зустрічі А.Г.Коротков, директор МАН в Кіровоградській області.

 Заступник голови КОДА С.П.Коваленко, який майже 20 років був директором  колегіуму,виступаючи перед учасниками зібрання з нагоди відкриття центру наукової творчості, відмітив:

- На серпневій нараді голова КОДА С.А.Кузьменко поставив завдання перед учительством Кіровоградщини забезпечити більш якісне та ефективніше надання знань учням незалежно від місця їх проживання. Звісно, що більшість шкіл області  мають малокомплектну форму навчання, тому відкриття подібного центру наукової  творчості - МАН є логічним рішенням. Віднині учні Олександрійського, Петрівського районів, м. Олександрія, учні ПТУ та прилеглих районів матимуть змогу відвідувати дану лабораторію наукового розвитку. Влада виділила  з обласного бюджету 200 тис. грн. До кінця поточного року в кожному районному центрі будуть встановлені по кілька інтерактивних мультимедійних дошок. А згодом подібні лабораторії відкриються в Гайвороні, Новоукраїнці. Кошти на це в бюджеті є. Наше  завдання – дати міцні знання учням, щоб вони могли в майбутньому здобути омріяну освіту, що дасть можливість побудови міцної України.

 Міський голова С.К.Цапюк у свою чергу підкреслив:

- Я вдячний голові облдержадміністрації С.А.Кузьменку та куратору освіти С.П.Коваленку за ту турботу, яку вони проявляють у  вихованні та навчанні юного покоління. Чесно кажучи, жоден з колишніх губернаторів не може похвалитися своєю працею  на благо рідного міста.  Освітяни Олександрії,учнівські колективи та влада спрямовують  свою роботу на якісне навчання  підростаючого покоління. У цьому напрямку з січня школи переходять на  самофінансування. Відтепер  кожна школа матиме свій бюджет – кошти , якими самостійно будуть розпоряджатися. Фінансування  буде виділятися на кожного учня. Не випадково, що саме Олександрія стала першим, після Кіровограда, центром – філіалом  МАН на Кіровоградщині.  Це оцінка нашим учням та вчителям за їх успіхи в навчанні та вихованні, в наукових відкриттях. Це добре, що віднині учні інших шкіл міста матимуть змогу отримати більш якісні  знання відповідно до обраного напрямку освіти.  За такими лабораторіями – майбутнє процвітаючої еон комічно і культурно України.
Голова Олександрійської РДА А.О.Коломійцев ( який вніс свій вклад у придбанні меблів для лабораторії. – авт.), звернув увагу на наступне:
- Ми живемо в часи інформаційних технологій, коли успіхи кожного з нас залежать від вміння користуватися ними. Це добре, що ми будуємо новий рівень освітніх знань та умінь. Якщо цього не робити, то за словами одного з філософів: той, хто не вкладає кошти в освіту, той будує тюрми. Впевнений, що талановиті учні Олександрійщини будуть з великим задоволенням відвідувати наукову лабораторію МАН. З підвозом до колегіуму питань не буде. Нам треба виховувати нову генерацію молодого покоління, кому завтра творити, відкривати, досягати наукових вершин, добиватися значних успіхів в економічно-соціальному народногосподарському комплексі України.
 Директор колегіуму Т.Кудря продемонструвала науково-популярний слайд-фільм про Олександрійський колегіум, про успіхи його учнів, про товрчий та науковий потенціал педагогів, та про матеріальну базу, що дає ґрунтовні знання з багатьох напрямків освітньої програми.

 Зокрема, Єва Солоніна, яка вивчає поглиблено німецьку та російську мову, подякувала педагогічний колектив колегіуму, в якому учні мають змогу вести наукову працю, яка високо оцінюється на Всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, де знання олександрійців високо представляють честь і гідність  України.
По завершенні зустрічі головним підсумком даного заходу стало підписання меморандуму про співпрацю між Кіровоградською МАНУ та м. Олександрія і Олександрійіським районом про спільну працю по наданню міцних знань на базі дистанційної школи, що буде представляти МАН  - «Олександрійський колегіум - 20 спеціалізована школа №20».    
І.Мельник                                

Просмотров: 1307 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]