Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
15:39
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Январь » 27 » Канал ICTV ФАКТИ про Олександрійський успіх
11:15
Канал ICTV ФАКТИ про Олександрійський успіх

Приємно, коли звучить ім`я рідного міста  у позитивному контексті, а коли  цей контекст безпосередньо стосується кожного мешканця Олександрії, то й поготів.

 Сьогодні випуск новин  ICTV ФАКТИ на відому українському каналі  о 8.45 розповів про досвід реформування ЖКГ в нашому місті. Зокрема, повністю систематизовано контроль надходжень коштів  від сплати за квартирну плату мешканців Олександрії. Усі кошти зараховуються на особові рахунки окремого будинку багатоповерхівки, а  їх в Олександрії  - 519. Кожен мешканець знає свої борги, знає скільки коштів акумулювалось на рахунку, і куди вони витрачаються. Для прикладу: будинок  сплачує 15 тис. грн. квартирної плати. 9, 5 тис. грн витрачається безпосередньо на обслуговування будинку. Різниця вільних коштів залишається на рахунку. Мешканці самі обирають, що їм треба робити: ремонт під’їзду, чи карнизів, чи дворової території... Видно, хто злісний боржник. Віднині комфорт  у великій мірі залежить від самих мешканців під’їзду чи будинку. Вони звертаються до комунального підприємства, яке організовує ремонтні роботи. Значно покращилось питання з вивозом сміття, прибиранням прибудинкових територій, тротуарів та вулиць міста. Ми стали жити в охайному, чистому місті.   

Міський голова С.Цапюк, коментуючи реформу  в ЖКГ, відмітив:

- Реформування проходило болісно, - на протязі  півроку. Сьогодні одне комунальне підприємство з 34-ма працівниками контролює все ЖКГ міста, знаючи  стан кожного будинку, під`їзду. Вони ведуть роботу з підрядниками  стосовно виконання  ремонтних робіт та постійно контролюють їх роботу. (До цього часу було 300 жеківців). Мешканці наочно побачили таку вигоду, бо сплата за квартплату йде на їх покращення умов проживання.   

Звичайно, там де старший будинку активно працює з квартиронаймачами, там постійно кипить робота: ремонтуються під`їзди, зовнішнє  освітлення, міняють водовідливи, карнизи над підвальними  входами...   

На превеликий жаль, такий потрібний  і важливий досвід міг би ефективно втілюватися в життя, але 95%  міст країни не відгукуються переймати досвід  нашої Олександрії.

Планується, що в 2015- му році борги зі сплати за ЖКП зменшаться на 1 млн. грн. Треба сказати, що 17 мільйонні борги виникли на протязі десятиліть, але відсьогодні намітилась тенденція до їх послідовного зменшення.    

І.Мельник

Просмотров: 1171 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 tara  
0
Ссылка на новость: https://www.youtube.com/watch?v=XYzFdyuFjyQ

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]