Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
15:15
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 29 » Кабмін усунувся від проблем бюджетної сфери
21:06
Кабмін усунувся від проблем бюджетної сфери

Заслухавши уважно виступ начальника фінансового управління міської ради О.Грищенко, котра доповіла присутнім членам виконкому  про складну  фінансову ситуацію  з боргами за енергоносії, склалося враження, що держава заганяє себе в боргову яму. Перший заступник міського голови Л.Давиденко  зауважила, що про успіхи виконання  економічно-фінансового плану  за перший квартал 2015-го року  нічого сьогодні говорити, коли  борги сягають десятки мільйонів гривень.

37 млн. грн заборгувало місто за енергоносії. 12 мільйонів винні комунальні підприємства, 2 млн. грн – винна  освіта, місцевий бюджет -  3 млн. грн, які будуть сплачені в найближчий період.  До речі, як не сумно, але 15 млн. грн  винне населення за отримане тепло. Борги сталися через бідність людей.  Сьогодні арештовані всі рахунки «Теплокомуненерго». Управління юстиції нарахувало пеню в розмірі 6 млн. грн. Чому це сталося?  Тому, що  Кабмін не перерахував  7 млн. грн субсидії. Сьогодні не вистачає 22 млн. грн на зарплатню  працівникам бюджетної сфери  та на енергоносії.  8 мільйонів не вистачає на зарплатню освітянам та 3  млн. –  на виплату  медичним працівникам.   

Є надія на отримання державної субвенції в сумі 55 мільйонів гивень, а поки що держава несе додаткові збитки лише по теплопостачанню в сумі 6 млн. грн нарахованої пені. Знав Кабмін про подібну ситуацію дуже добре, бо вона аналогічна по всіх містах і селищах країни. Кабмін двічі випоров сам себе…А що буде коли  субсидія буде становити не 1, 5 млн. грн  на тепло (на сьогодні по місту щомісячно така сума складає, - авт.) а після підвищення тарифів буде складати щомісячно не менше  6 млн. грн? Які тоді суми  пені буде сплачувати "Теплокомуненерго" догадатися і порахувати не складе складнощей.  

І.Мельник  

Просмотров: 1180 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]