Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
12:29
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 14 » Ярмарки хочуть зробити традиційними
17:50
Ярмарки хочуть зробити традиційними

Ярмарки з продажу продуктів харчування за доступними  цінами хочуть зробити традиційними. Про це сьогодні в своїх  намірах  виказали міський голова  С.К.Цапюк та голова Олександрійської  райдержадміністрації А.О.Коломійцев. 

Щоб  призупинити – стабілізувати різке здорожчання продуктів харчування губернатор  Кіровоградщини  С.А.Кузьменко кілька тижнів тому – відразу, коли хлинула необґрунтована дорожнеча, - видав розпорядження, яке повинно стабілізувати ринок продуктів харчування...

- Щоб зменшити вартість основних продуктів харчування,  дієвим буде  проведення сільськогосподарських ярмарок  від товаровиробника.  У Кіровограді вже двічі пройшли ярмарки. На думку кіровоградців ціни на 10-15% нижче, ніж в торговельній мережі. -Такі ярмарки повинні проводитись якомога частіше і по всій області, щоб люди мали змогу придбати продукти харчування за ціною нижче ринкової, - наголосив очільник області. 

Зусиллями  району та  міста, сьогодні,14 березня, на центральній площі Олександрії  був проведений ярмарок з продажу продуктів харчування від місцевих товаровиробників.

 Міський голова С.К.Цапюк та голова РДА А.О.Коломійцев, оглянувши торгові палатки, поспілкувавшись з  торговельниками та покупцями, виказали свої думки з приводу  сьогоднішнього заходу:

- Зрозуміло, що це перше починання в цьому році. У цих складаних економічних  умовах не просто організувати подібний захід, але ми добре вивчили  ринок міста. На протязі тижня наші економісти  проводили моніторинг  продуктового ринку  міста, щоб  сьогоднішній день приніс задоволення  олександрійцям. Приємно відзначити, що це наш  спільний проект з Олександрійським районом. Така  співпраця  приносить користь олександрійцям, які розуміють, що  сільгоспвиробник  міг і дорожче продати, але він свідомий того,  що сьогодні  люди переживають важкі економічні часи, погодився на мінімальну націнку своєї продукції.  Сьогодні на ярмарку працюють торговельники з «Центрального ринку»-   8 підприємців відгукнулися на пропозицію. Наступного разу їх буде значно більше.  Ми сьогодні поглянемо чого не вистачає сьогодні покупцям, щоб завтра заповнити  нішу відсутнього товару.  До мене підходили олександрійці, дякували за те, що ціни нижчі, ніж у  магазинах, - підкреслив міський голова Олександрії С.К.Цапюк.
Голова Олександрійської райдержадміністрації А.О.Коломійцев у свою чергу відмітив:  
- Голова облдержадміністрації С.А.Кузьменко націлює нас на проведення  подібних ярмарок не менше  2-х разів на місяць, щоб дати людям можливість заощадити  свої кошти на продуктах харчування. Таким чином, дещо буде знижуватись ціна на продукти харчування і в магазинах. Сьогодні м`ясо продавалось  в середньому по ціні  45 грн/кг, цукор – 11,50 грн/кг, борошно  вищого ґатунку – 8 грн/кг, олія – 21грн/л, риба -22 грн/кг, крупи (горох, ячнева, пшенична) – 6 грн/кг.  Я твердо переконаний, що ціни на ці продукти харчування  нижчі від ринкових.  І нехай сьогодні лише 8 товариств  відгукнулися на нашу пропозицію взяти участь у ярмарку, та наступного разу їх буде більше. Подібні ярмарки будемо організовувати спільно з міською владою, що подвоює наші зусилля в забезпеченні основними  продуктами харчування мешканців, як міста так і району.  

 18 торгівельних точок  працювали  майже 5 годин. Реалізовано понад 600 кг  м`яса, риби – 300 кг,  цукру привезли - понад 5 тонн, борошна – кілька тонн, був представлений широкий асортимент хлібо-булочних виробів, і скажу, що насправді їх ціна була нижчою в середньому від ринкової на 15%. В основному вся продукція була представлена широко галузевою діяльністю ТОВ "УкрАгроКом".

Традиційно вже стало, що ТОВ «Колос» на подібних ярмарках реалізовує м'ясо, цукор, борошно, мед, картоплю, цибулю, сметану, хлібо-булочні вироби; свій фірмовий коровай.  Для тих, хто вирощує свиней – зміг придбати його молодняк.   

Той, хто хотів, той сьогодні скупився, і залишився задоволений від покупок.

Просмотров: 1242 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]