Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
19:38
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Январь » 9 » Як бойкотувати купівлю дорогих ліків?
20:24
Як бойкотувати купівлю дорогих ліків?

І знову мова піде про те, як на мешканцях Олександрії недобропорядні, а правильніше підприємці-хапуги, власники аптек, заробляють величезні бариші – доходи від встановлення недоступних цін на медикаменти.

Сьогодні аптечний бізнес є одними із самих дохідних видів комерційної діяльності. Тому і не дивно, що в нас аптеки виростають, як гриби після рясного дощу. Люди хворіють, а життя – найдорожча цінність суспільства. Ось на цій цінності і спекулюють хапуги-аптеки.

Для яскравого прикладу візьму дві позиції хижацького ціноутворення на ліки, які доступні, здавалось кожному мешканцю міста. Сульфадиметоксин – таблетки від глистів (кокцидіозу), що я використовую для профілактики запобігання захворюваності кроликів на кокцидіоз. Обійшовши кілька аптек, що знаходяться в районі центрального ринку почув такі ціни на одну «пластинку» - десяток таблеток:  в одній – 11 грн., в іншій  7, 90 грн., в третій – 7, 50 грн., в четвертій, що двері в двері – 5, 90 грн! І виробник один і той же, і відпускна оптова ціна від виробника однакова. Та націнки різні! Одні луплять з громадян у кілька разів разів вищу ціну. Знають, що люди не поступляться своїм здоров`ям – останню копійчину віддадуть, щоб полегшити біль та побороти хворобу, або відтягти...  Інший приклад.  Приписав мені лікар очні каплі офтогель. Знову обійшов аптеки, але цього разу інші. І картина та ж сама: в одній упаковка – 64, 50 грн., в іншій – 61, 75 грн, в третій - 59, 50 грн. Ну що тут можна сказати!? Обурюватися вже немає сенсу, бо подібні публікації неодноразово вже викривали суть наших «підприємців-ділків» аптечного бізнесу.

У даному разі моя пропозиція: бойкотувати «дорогі аптеки» - не купувати в них нічого. Не полінуйтесь, шановні олександрійці, відвідати кілька аптек, встановивши для себе найбільш оптимальну ціну, і там придбати необхідні ліки. Повірте, що таким чином ми змусимо рахуватися з покупцями. Аптек дуже багато, десятки, якщо вже не підбирається  їх чисельність під сотню. Тому конкуренція серед них дуже велика і жорстка. Ми в змозі встановити паритетні ціни на ліки. Одні свідомі вихованням і відсутністю достатніх коштів у гаманцях олександрійців, розуміють, а інші – новоруші-здирники йдуть напролом: «куплять, бо жити всі хочуть».  От тільки одного не можуть ці горе – «помічники нашого здоров`я» зрозуміти, що сьогодні ти пан,  завтра – пропав.

І тоді, на мою  власну думку, не треба відкривати комунальні  аптеки, де обіцяють знижки до 20%. Краще навести лад в аптечній торгівлі таким чином, як встановлено ціни на хлібобулочні вироби – не більше 15% надбавки до ціни виробника. Це було б по-державному, по-справедливому, по-людяному...

І.Мельник

Просмотров: 1234 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]