Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
06:07
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Сентябрь » 4 » Ініціатива мешканців з вулиці Семашка, 22
08:18
Ініціатива мешканців з вулиці Семашка, 22

 Коли люди об`єднані  певною метою, коли в них є бажання творити добрі починання:  красиве і корисне, тоді  вони легко даються. Сьогодні мова йде про дворові території багатоквартирних будинків.  Не дивно, що бум на прикрашення  дворів виник буквально кілька років тому назад. І перші такі двори, де були облаштовані з художнім смаком і народним українським колоритом  клумби,сьогодні милують око мешканців цих будинків та прохожих.  Це було диво! А далі гарну і корисну ініціативу раз-за-разом підхоплювали інші мешканці Олександрії.  Сьогодні якщо не третина, то значна частина дворових багатоповерхівок  уквітчана доглянутими клумбами з декоративними прикрасами (плетений тин, глиняні глечики, макітри…).   

Вулиця Семашка, 22, будь ласка, пройдіться подвір`ям. Відразу впадає в очі розписана будівля теплорозподільника, яка сяє фарбами неба і землі, соняха і річки, птахів у небі, гір і... паризької вежі.  Художник, який написав пейзаж, залишив свій автограф: прізвище і телефон.

 А глянувши  на клумби під балконами, то вони більше схожі на епізоди з чарівних казок нашого дитинства. Чого тут тільки не побачиш: то гномик примостився в петуніях, в пофарбованому кошику з-під фруктів, то на дереві заховалась мавпочка, то великі білі, лапасті ромашки з пластикових пляшок зупиняють ходу – «наче живі квітнуть»  поряд з «неваляшкою», то комашка - сонечко завмерли на стовбурі пенька…  А чого варта художньо розмальована кришка люка - «Колобок»  радо  усміхнений зустрічає всіх,  хто заходить до під`їзду. Кожен з 5- ти під’їздів, його мешканці, приклали зусилля, художній талант і вміння творчо мислити, що зачаровує прохожих своєю неповторністю  людської  фантазії, втілення добра, краси, любові до природи, радості та щасливого буття.

 А сталося це завдяки ініціативній групі мешканців будинку та старшої будинку…. Люди разом зі своїми дітьми придумали картинки, витвори мистецтва та втілили їх в життя свого подвір`я.  Облаштували мешканці і куточки відпочинку, засадивши деревами та встановивши лавки та столики для відпочинку…   

  Громада  – то велика  сила і розум, що здатний прикрашати нашу дійсність чудовим і корисним, що естетично  та художньо виховує підростаюче покоління  в любові до прекрасного.

І.Мельник          

Просмотров: 1186 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]