Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
02:30
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Ноябрь » 1 » І все ж на ярмарку ціни дешевші, що не говори
09:25
І все ж на ярмарку ціни дешевші, що не говори

31 жовтня в Олександрії  на центральній площі міста відбувся черговий – четвертий по рахунку в цьому році ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції та сувенірів. Взяти участь у ньому зголосилися біля 30 підприємств: фермерські господарства району, підприємства харчової галузі та підприємці.

Місто і район вкотре проводить подібні акції, щоб здешевити продукцію супер-маркетів та недобросовісних продавців сільськогосподарської продукції, які завищують роздрібні ціни на продукти харчування.

Міський голова С.К.Цапюк, обійшовши всіх учасників ярмарку, висловив свою думку:

- Як на мене, я побачив те, що сьогодні потрібно нам: м'ясо, сало, ковбаси, олію, цукор, борошно, крупи, свіжу рибу. Дехто з покупців підходив і робив зауваження, що ціни на ярмарку мало різняться від ринкових. Інші, навпаки, люди  дякували, що і цукор на 1 грн. дешевше, і олія – на 2 грн. на літрі вартує менше, ніж на ринку, і м'ясо на 5-10 грн ( 50- 60 грн. кг) дешевше, крупи – від 50 коп. до гривні нижче за ринкової  ціни.  Ярмарок – це не лише дешевше скупитися, це місце зустрічі друзів, товаришів, це місце спілкування. Я, наприклад, прийшов, щоб  оглянути сувенірну продукцію смілянських гостей, що вже вкотре приїжджають до нас, щоб показати свою народну умілість - на що вони здатні в витворах народно-прикладного мистецтва ( глиняні горшки,  тарілки, кружки, жбани, макітри), картини з тіста…. Прийшов, щоб придбати подарунки онукам та щось у будинок. Такі масові заходи потрібні, вони збагачують нас досвідом, що сьогодні людям найбільше потрібно. Гаманці олександрійців обмежені, тому подібні заходи дещо збивають ціну на ринку. Треба добре розуміти і сільгоспвиробника. Складний за погодних умов рік - 3 місяці без дощу… Виростити в таких умовах ту ж саму живність і продавати в збиток…  Ми набуваємо щоразу досвіду. Ярмарки несуть в собі позитив, коли є альтернатива придбання дешевшої  за ціною продукції,  ніж на споживчому ринку міста.
 По завершенні ярмарку міський голова відзначив всіх учасників ярмарку Подяками за активну участь в задоволенні  споживчих потреб олександрійців та побажав, щоб вони були постійними учасниками подібних заходів в Олександрії.      

  Голова РДА А.О.Коломійцев, ознайомившись з учасниками ярмарку, придбав подарунок другу на день народження в смілянських майстрів декоративного мистецтва, відмітив:

- Олександрійський район сьогодні представлений 11- ма учасниками виїзної торгівлі. Ми наголошували учасникам ярмарку - торговельникам, щоб вони  везли крупи, борошно, олію, рибу, цукор, м’ясо-молочну продукцію. Те, чого потребують городяни,в першу чергу, без чого не можна обійтися. Ми в п`ятницю вивчили ціни на основні продукти харчування, що сьогодні склалися в великих торгівельних магазинах та на міському ринку. Тому цукор по 14 грн/кг, а не по 15 і вище, м'ясо – на 5-10 грн. також дешевше від ринкової ціни, олія на 2-3 грн/л також поступається  міській ціні. Зрозуміло, що хотілося, щоб сьогодні на цьому місці було більше сільгоспвиробників і ціни щоб були ще нижчими. Але з зважте - відпускна ціна на цукор від виробника сьогодні 14,80 грн/кг, і купують, і черга.  А він цього року чи найважче дається, коли земля 3 місяці була без вологи. Я бачив черги, бачив, що люди купували і це добре. Наші намагання - знизити ціни. Це до чого ми рухаємося, щоб собівартість  виробленої  продукції  знижувалася, а люди спроможні були її придбати, - підкреслив очільник району.

ТОВ «Колос»( с. Косівка), крім м`яса, вершків, цукру, хлібобулочної продукції, продавав  ще й власно вирощену свіжу рибу: коропи, товстолоби, білий амур, що були помірно нижчі за ціною від ринкової.  

Дехто бурчав, але купували по 10-20 кг цукру, олії по від 3-х і до 5-ти літрів, м`яса кілограмами, риби.  На такому гешефті  економія  складала до 50 грн. від загальної покупки. Мало, але багато з огляду на наші доходи, коли сьогодні кожна родина формує свій продуктовий бюджет дуже ретельно, рахуючи кожну копійчину.

І.Мельник         

Просмотров: 1530 | Добавил: wernega | Рейтинг: 2.5/24
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]