Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
02:31
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 1 » Грабіжницькі послуги банківських установ
11:12
Грабіжницькі послуги банківських установ

Олександрійці з обуренням коментують послугу державного підрозділу «Державного ощадного банку України», який за платіж абонентів «Олександрійського управління з експлуатації газового господарства» беруть з платників непомірну маржу в розмірі 7 грн.

- Прийшла оплатити за використаний газ. 14 гривень заплатила і 7 гривень  «Ощадбанк» взяв з мене за надану послугу банку, - говорить жінка, котра тільки-но  вийшла з банківської установи. – Чи знають про це державні мужі? Виходить, що банк, який не вклав жодної копійки в видобуток, транспортування газу має на кожній подібній операції половину вартості ціни відпущеного газу, зкорема мені. А якщо зважити, що хтось менше спожив газу? А платити слід ті ж 7 грн! Чи не забагато?! А, можливо, вкрадається думка, що таким чином Уряд вирішив за рахунок споживачів природного газу рятувати давнього банкрута НАК «Нафтогаз Україна»?  - запитують люди.

    Справді, ситуація з банківськими платежами стала для банків досить таки прибутковою частиною їх існування. За останні роки в місті зникли цілий ряд банків, що, взагалі, не брали з абонентів кошти за комунальні платежі, або вони були символічними, а в деяких -  безкоштовні. Напрошується висновок, що сьогодні, в силу відсутності конкуренції серед банківських установ щодо залучення клієнтів, банкам-монополістам можна встановлювати необмежені відсотки зі сплати платежу за використаний газ за рахунок  клієнтів, чим успішно користується  з 16-го листопада «Державний ощадний банк України».

Кабінет Міністрів України від 30 вересня 2015 р.№ 792 видав Постанову «Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий газ».  У даній Постанові Уряд визначив  уповноважені банки, що обслуговують поточні рахунки із спеціальним режимом використання постачальників природного газу: «Державний ощадний банк України»,  АВТ АБ « Укргазбанк», ПАТ «Державний експортно-імпортний банк».

Чому це сталося? ТОВ «Центрогаз» раніше сплачувало банкам послуги з операцій  за газопостачання. Сьогодні «Центрогаз» відмовився  від своїх попередніх обов’язків, переклавши сплату маржі (комісійної послуги зі сплати за використання природного газу) на плечі громадян України. Банки, в свою чергу, пішли по максимальному шляху встановлення комісійних, чим заробляють гарні бариші.        

Вникнувши в суть Постанови, вималювалася цікава деталь. Установи уповноваженого банку згідно договору банківського рахунка здійснюють перерахування у повному обсязі коштів на спожитий газ з поточних рахунків із спеціальним режимом використання, відкритих структурними підрозділами газопостачальних підприємств, на поточний рахунок  із спеціальним режимом використання, відкритий газопостачальними підприємствами, двічі на день,  а саме: до 10 години – перераховується залишок на початок операційного дня, до 17 години -  перераховуються усі кошти, що надійшли протягом операційного дня на поточні рахунки  із спеціальним режимом використання, відкриті структурними підрозділами газопостачальних підприємств.

Щоб було більш зрозумілим:  Уряд взявся за жорсткий контроль  за сплатою газопостачальними підприємствами за використаний споживачами природний газ, а з іншого  - поклав на плечі споживачів непомірну плату за надану послугу газопостачальними підприємствами, які від цього нічого не мають.

 В Олександрії за послуги з продажу газу приймають наступні банки. «Державний ощадний банк України», який бере з населення по 7 грн. за операцію, або 0, 3%  загальної суми коштів, що надійшли від побутових споживачів на поточні рахунки із спеціальним режимом використання, відкриті газопостачальними підприємствами, банк «Південний» (вул. Леоніда Коваленка, - авт.) – бере 10 грн. комісії, як мені пояснили "це не договірний партнер",  «Промінвестбанк» - 5 грн.( до речі,  відділення якого в нашому місті закривається днями, - авт.),  «Укрпошта» - до 400 грн. – 1,5%, до 1000 грн. – 1% і більше – 0, 8%, «Приватбанк» - не бере маржу, якщо в клієнта є банківська або пенсійна  картка. І до чого тут роз’яснення, що норми цієї Постанови не застосовуються до правовідносин. Врегульованих Порядком перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій, затверджених Постановою КМУ від 11.012.2015 р. №20. Хто  в даній ситуації  порушує вище названу Постанову?  

Тому, шановні олександрійці, обирайте найбільш дешевші послуги банківських установ Олександрії зі сплати за використаний вами природний газ.

Ось таку ведмежу послугу нам надала Постанова КМУ  від 30.09.2015 р. № 792 " Про  забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ".

 І.Надіїн               

Просмотров: 1357 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]