Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
00:03
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Сентябрь » 11 » На Кіровоградщині енергозбереження в дії
22:43
На Кіровоградщині енергозбереження в дії

  

До цього часу, коли газ став по ціні «золотим», ми ніколи не задумувалися над тим, що енергію у будь-якому її вигляді треба заощаджувати. Комунальні платежі вартували копійок, вода лилася цілими днями, теплотраси завжди гріли землю і повітря, ешелони вугілля виходили димом з олександрійських ТЕЦів. Ніхто не рахував казьонних коштів… Так було… Зараз ситуація з енергоносіями різко змінилася. Рахунки за теплопостачання починають зростати до неможливих розмірів. Тому кожен користувач, зокрема тепла,  зараз робить так, щоб суттєво зберегти тепло. Економити на всьому  - означає платити самому собі. Одним із дієвих факторів, що збереже тепло в будівлях, знизить тепловтрати  - є зовнішнє утеплення будівель. Споживаючи менше тепла ми скорочуємо свої витрати на опалення.

  У рамках енергозберігаючих технологій тепла, олександрійська міська влада діє програмно, виконуючи утеплення будівель закладів бюджетної сфери шляхом переходу на автономне опалення  (міні - котельні), шляхом заміни вікон та зовнішнім утепленням стін приміщень.

На заощадженні казенних коштів, які витрачаються на теплозабезпечення приміщень бюджетної сфери, постійно наголошує усім керівникам міст та районних адміністрацій голова КОДА С.А.Кузьменко. 

- Ми повинні реально заощаджувати газ, а де можливо терміново переходити на опалення будівель бюджетної сфери (освіта, медицина, культура, державні установи) на основі твердого палива, що дасть енергетичну незалежність і значну економію  державних заощаджень.  У цьому сьогодні полягає головна стратегічна  політика  урядовців у сфері енергозабезпечення України.

Олександрія у цьому напрямку має поступальний рух. На даний час активно виконуються роботи по утепленню сучасними енергозберігаючими технологіями фасаду чотирьохповерхової будівлі поліклініки ЦМЛ №1 (гінекологічне відділення). Однією лише  мінеральною ватою, головного матеріалу - утеплювача буде вкладено  понад  80 м3, а це понад 800 м2 облицювання фасаду поліклініки. Також будуть замінені  вікна на енергозберігаючі.  До 1- го жовтня будівельники обіцяють виконати всі необхідні роботи по утепленню  медичної будівлі. Ефект збереження тепла буде відчутний, бо менше буде потреби в використанні тепла, яке буде значно довше зберігатися в приміщенні.

І.Мельник

Просмотров: 978 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]