Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
03:40
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 4 » Є надія, що "Етал" таки буде працювати
12:38
Є надія, що "Етал" таки буде працювати

Епопея з закриттям- незакриттям НВО « Етал» сколихнула  обласну та місцеву владу, всю громадськість міста. Найбільше втрачають працівники заводу -  роботу, соцпакет. Місто – податки, область – потужне виробниче об`єднання… Два мітинги, що передували закриттю підприємства, приїзд міського голови С.Цапюка на підприємство, а також  за дорученням  губернатора С.Кузьменка  на зустріч з керівництвом  заводу  приїздив його заступник С.Коваленко, принесли свої певні позитивні результати. Є надія, що підприємство буде працювати.

 Так, 24 лютого став вирішальним днем у долі заводу. Зранку разом  з представниками  Олександрійської міської влади: секретар міськради Г.Лоцман і начальник управління економіки Р.Черевашко зустрілися з представником власника ПрАТ«НВО«Етал», заступником директора заводу О.Капуром, аби обговорити подальшу долю підприємства.
(Відсьогодні лозунг "Разом - переможемо!" носить інший характер - це вже  заклик до керівництва  заводу, відділу маркетингу по згуртуванню роботи навколо відновлення портфелю замовлень).

 У ході жвавого обговорення О.Капур запевнив, що власник «Еталу» не планував закривати підприємство і не планує робити цього у подальшому. Розмови про закриття є не більше, ніж чутки. Дійсно, сьогодні ситуація на підприємстві складна через закриття ринків збуту в Росії та відсутністю обігових коштів на придбання матеріалів, з яких виготовляється продукція на заводі. Тому забезпечити стабільну роботу в теперішніх умовах досить непросто. Можливе певне скорочення за рахунок працівників, які уже знаходяться на пенсії і захищені державою. Людей, які отримують лише заробітну плату, скорочувати не планують, у разі оптимізації виробництва частина з них буде переведені на інші робочі місця.
У будь-якому випадку, як зазначив представник власника підприємства, керівництво заводу вишукує усі можливі шляхи виходу з даної кризи, аби підприємство і у подальшому працювало стабільно та рентабельно.

А після робочої зміни о 14.30  відбувся мітинг-протест еталівців  проти закриття заводу.   Підтримати заводчан прибули канал "Інтер", ."1+1"; місцева преса: "Вільне слово", "Олександрійський тиждень";  сайти: "Істина від Олександрії", "Моя Олександрія".

Як стало відомо сьогодні власник  «Росенергомашу» призначила  в.о.генерального директора НВО "Етал" Володмира Коссе, колишнього директора Новокаховського заводу електричних машин. Він отримав завдання - дати роботу заводу. Підприємство, з його слів, буде працювати, але все буде залежати від того які будуть  укладені угоди на  виготовлення продукції.

Сергій Коваленко, заступник губернатора, так прокоментував зміни на заводі:

-  Влада області рада тому, що загальний тиск  трудового  колективу і обласної влади, і  міської,  і преси дали свої результати. Але не слід розслаблятися в даній ситуації. Робоча група, що працює по «Еталу», продовжує моніторити ситуацію та відкрита до постійного діалогу співпраці.

Один із інженерів заводу в телефонній розмові з радістю повідомив (прізвище просив не називати) мені, що сьогодні "обривають"  телефони колишніх  замовників з Казахстану, Росії, Білорусі, України, бо від цього буде залежати доля  еталівців.

-  Деякі замовники  рідіють, інші – відмовляються співпрацювати. Будемо умовляти, будемо відновлювати портфель замовлень. Ми вдячні всім, хто підтримав нас у тяжку хвилину нашого визначення. Тепер  все буде залежати від нашого менеджменту, але ми віримо, що разом – переможемо- будемо працювати, - наголосив він.  

Спецкор.

Просмотров: 1611 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]