Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
21:32
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 11 » Депутати взяли тайм-аут
20:31
Депутати взяли тайм-аут

 Сьогодні відбулася друга сесія VII  скликання. Депутати розглянули організаційні питання. Зокрема, про утворення постійних комісій. Їх визначено в кількості 7-ми:

– з питань законності, депутатської діяльності, етики, правопорядку, регламенту, гласності, місцевого самоврядування та запобігання корупції;
– з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування та раціонального використання природних ресурсів;
– з питань стратегічного розвитку та планування, бюджету і фінансів, регуляторної політики;
– з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку, торгівлі і сфери послуг, євроінтеграції та інвестицій;
– з питань освіти і науки, культури та відродження духовності, сім’ї, молоді, фізкультури та спорту;
– з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення;
– з питань приватизації майна, житла, землі та регулювання земельних відносин.
Одним із головних питань було затвердження  постійної комісії з питань стратегічного розвитку та планування, бюджету і фінансів, регуляторної політики. Важливість її у тому, що терміново треба розподілити дерджавну дотацію – субвенцію на потреби територіальної громади. Депутати  проголосували  за кількісний та персональний склад  даної комісії (А.Горошко («Опозиційний блок»); С.Гриценко (Радикальна партія); В.Дожджаник («Сила людей»); В.Заріцький («Блок Петра Порошенка «Солідарність»); Є.Моцний («Самопоміч»); Н.Олійник («Батьківщина»); М.Смакула (Радикальна партія). Очільником комісії став С.Гриценко.  

Міський голова запропонував депутатам обрати секретаря міської ради,  і при цьому запропонував кандидатуру А.О.Коломійцева, як другу в місті авторитетну особу, яка набрала найбільшу кількість виборців на виборах міського голови. Депутати не були готові до такої  пропозиції. І Баранов – голова підготовчої групи від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» запропонував не ставити на голосування дану кандидатуру, бо вона не була погоджена під час підготовки до сьогоднішньої сесії і попросив поставити на чергу дня  про перерву в роботі сесії на не визначений термін.  Більшістю голосів таке рішення пройшло.  Один із депутатів висловив думку, що не можна обирати секретарем ради, коли кандидат відсутній у залі: «все буде добре, краще ми через кілька днів у його присутності проголосуємо і підтримаємо, щоб урочисто, аплодисментами привітати нового секретаря»). 

Не можна не згадати, оминути увагою інцидент між міським головою С.К.Цапюком та депутатом  С.П.Гриценком тільки для того, щоб краще таких випадів не було. Виносити на розсуд громади недоказані судом висловлювання обох опонентів, немає сенсу, бо це буде схоже більше на плітки.  Для людей не дуже цікаво, що було вчора. Вчора  були вибори, а сьогодні треба працювати.  А хто з ким, за що і коли сварився, людям не дуже цікаво, хіба пліткарям.

Більше конструктивізму, а якщо є недовіра, підозра, то для цього повинна існувати доказова слідча база, яка дасть оцінку кожному  в судовому порядку.    

І.Мельник            

Просмотров: 1427 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]