Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
01:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 19 » "День відкритих дверей"
22:46
"День відкритих дверей"

Сьогодні в Петрівській виправній колонії ДПтС №49 відбувся «День відкритих дверей».

 - Згідно чинного законодавства з травня 2014-го року відбулися зміни в кримінально-виконавчому законодавстві пенітенціарної служби України. Відтепер двічі на рік у виправних колоніях країни дозволено проводити  «День відкритих дверей». Це коли дозволено всім бажаючим: рідним і близьким засуджених, представникам ЗМІ, громадським організаціям відвідувати виправні  заклади з метою ознайомлення умов перебування ув`язнених,- говорить заступник начальника  управління державної  пенітенціарної служби в Кіровоградської області, підполковник внутрішніх військ  Наталія Рогожко.

Голова Олександрійської  громадської організації «Шлях до життя» Анатолій Тримбач частий гість колонії, - щонеділі він приїздить сюди з благочинною місією – проводить тест-обстеження на прояви ВІЛ – інфекції.

- За час існування громадської організації "Шлях до життя" на сьогоднішній день перевірено тестами понад 300 засуджених виправної колонії № 49. У 20 випадках підтверджено позитивні аналізи на хворобу.  Засуджені, хто бажає самі підходять і просять перевірити їх. Загалом, серйозно до цього ставляться. Сьогодні, на прохання медико-санітарної частини колонії, організація придбала комп’ютер і передає на потреби лікарів, - наголосив А.Тримбач.

  Капелани з Олександрії  також приїхали з подарунками та бібліями…

 Єпископ Олександрійський  і Світловодський  Боголєп освятив камінь під будівництво майбутнього храму на території виправної колонії, передав релігійні книги та солодощі. Спілкуючись з засудженими та їх родичами, владика наголосив, щоб  усі йшли до віри, до Бога, бо це єдиний шлях спасіння грішної душі, призвав до смиренності та терпіння, бо за цим прийде і час радості, і божого благословіння на виправлення.

- Це велика Божа справа - будувати храми, де люди знаходять душевний порятунок, спокій і віру в краще завтра, де живе мир і надія, де все краще від Бога, - наголосив єпископ Боголєп.
 

Громадськість та родичі ув’язнених ознайомились з умовами відбування покарання, комунально-побутовими умовами. Начальник Петрівської виправної колонії (№49) Є.М.Кущ детально розповів  про діяльність установи, що постійно дбає про покращення умов перебування засуджених з метою їх подальшого перевиховання та виправлення.

Скоштували дружини засуджених і страви, що були приготовлені на обід суп-харчо, каша з м’ясом, салат, компот. Відвідали їдальню в якій готується їжа, кімнати, де проживають засуджені з господарчої частини.

Всього в колонії особливого режиму утримується майже 700 засуджених. В основному, це засуджені, котрих сюди перевели  з Донецької, Луганської та Кримської областей. Контингент складний - рецидивісти. У кожного за плечима по кілька  судимостей.     

Ув`язнений О.Поліщук, 45 років, котрий провів за гратами понад 20 років ув`язнення  сказав. що кращих  умов, ніж тут, він за всі роки до цього не бачив.

- Справді, тут створені всі належні умови для нормального відбування покарання. Все тут задовольняє. Головне - людяність керівництва, їх турбота про покращення нашого перебування. До звільнення залишилось не так уже й багато. Досить...Хочу до родини.

Дружина Олена доповнила, що минулого року вони повінчалися в місцевій церкві, що діє при колонії. Щоб покінчити з минулим, з сином перебралися до Олександрії, щоб бути частіше з чоловіком. Засуджений чоловік зарекомендував себе з кращої сторони, є надія на те, щоб вийти на волю раніше…

 Інший засуджений В.Хижняк. Йому залишилось  2 роки до звільнення. З минулим  вирішив закінчити раз і назавжди. Поряд дружина Оксана, яка також приїхала поближче до чоловіка.

- Придбали  квартиру в Олександрії. Не хочу  повертатись у минуле життя. До цього проживав у Іллічівську… Вийду на волю і почну нове життя, до якого  раніше неправильно відносився. Знаєте, в таких умовах є час все передумати, переосмислити...Твердо переконаний, що  більше на хибну доріжку не стану.

Територія  - скрізь порядок і чистота. Все це зроблено руками ув’язнених. Вони і шиють, і займаються художньою творчістю (діє художня майстерня), і ремонтують, і доглядають за худобою, вирощують курей, качок, гусей. Великий город...

 У вільний час можуть спілкуватися з рідними шляхом Інтернету – скайпом, соціальними мережами дозволеного характеру. Така послуга також введена нещодавно. Раз на тиждень по кілька годин засуджені мають право за власні кошти спілкуватися з ріднею.  

По завершенні начальник колонії Є.М.Кущ  наголосив, що сьогодні закладено нові підмурки майбутнього храму, який обов’язково буде збудований для очищення  від скверни та зла, для утвердження добра і благодаті, для того, щоб менше було злочину в цьому світі, а панував мир і спокій у державі.

І.Мельник

Просмотров: 2471 | Добавил: wernega | Рейтинг: 2.0/1
Всего комментариев: 1
1 valeronhijnyk  
0
По чаще бы таких дней

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]