Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
03:45
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Июнь » 6 » Данійці в захопленні від Олександрії
09:57
Данійці в захопленні від Олександрії

У п’ятницю до нашого міста прибула данійська делегація в складі 19 осіб. Супроводжував делегацію наш земляк Михайло Кульга, який разом з батьком, волонтером С.М.Кульгою  віднайшли в  Данії небайдужих людей, які  з великим трепетом хвилюються за долю України:  минулого року  розпочали допомагати гуманітарними вантажами: лікарняним обладнанням, дитячими іграшками, одягом та іншими речами для учасників АТО,  людей, що проживають  у геріатричному будинку.

У суботу данійцям була організована широка програма знайомства з містом. Для цього міською владою було організовано показовий обряд одруження в міському обрядовому  палаці, де гості залишилися в захопленні від наших звичаїв одруження. В Данії  подібний обряд проходить досить таки скромно. На згадку данійці отримали святковий коровай та шишки, а в замін - подарували молодій парі свій дарунок. Далі гості  відвідали місцевий музейний центр, де ознайомилися з історією, розвитком  та сучасною Олександрією. Дуже цікава розповідь про 270- річну Олександрію, схвилювала  гостей, особливо, що стосувалося періоду Другої світової війни та сьогоднішньої неоголошеної війни на Сході нашої держави.

Цікавими були відвідини ФК «Олександрія», де по-справжньому  данійці  відчули європейський зразок  футбольної інфраструктури. Вони з великою увагою  слухали розповідь про історію олександрійського футболу, бо в Данії існує 6 ліг. Наприклад, в 5-й лізі грають  свинопаси ( фермери, на  5- ти мільйонне населення країни приходиться 35 млн. голів свиней. – Авт.)  – після роботи йдуть на футбольні поля, що  мають подібну  інфраструктуру і грають у футбол. 

Після обіду гості  відвідали дитячу бібліотеку ім. Ю.Гагаріна, щоб ознайомитися яким чином у нас відбувається духовне виховання підростаючого покоління.  Чи не вперше вони мали змогу побачити  диво-казку  бібліотеку, де все підпорядковано одній меті – щасливому розвитку дитини. І дитячий ляльковий театр,і міні-зоопарк ( черепахи, кролики, папуги, рибки…),  і  кімната відпочинку для дітей… Гості  спробували свої здібності і в малюванні.

 Не забули гості чого вони сюди приїхали. А приїхали, щоб вручити  лікарням, дитячим садочкам, геріатричному будинку гуманітарну допомогу, яку  вони зібрали і доставили до нашого міста. Тому особисто відібрали раніше підготовлені речі, завантажили їх в автомобіль і в понеділок відправлять за адресами.

Під вечір гості  побачили народну творчість олександрійців, що вразила їх своєю майстерністю, вишуканістю та високим рівнем художнього мислення.

І.Мельник    

 

Просмотров: 1528 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]