Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
04:21
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Июнь » 17 » Чому ми в різних умовах?
11:17
Чому ми в різних умовах?

Рубрика: Запитують – відповідаємо

 Люди звертаються за роз`ясненням: чому  працівники місцевої дільниці водоканалу здебільшого відмовляються у наданні послуги зі зняття та встановлення водолічильника під час його повірки, і скільки це коштує?  Чому з приватників беруть плату за повірку лічильника, а з мешканців багатоквартирних будинків – ні?  

Конкретно стався прикрий випадок, коли приватному домоволодінню нароховували як за багатоквартирний будинок. Людина звернулася у водоканал, щоб повірку зробили безкоштовно. Йому відмовили: зробимо перерахунок, а повірку лічильника платіть.     

Перш за все слід нагадати людям, що тариф на водопостачання дещо різниться. Для приватників  він дещо менший.  На сьогодні в державі  ще не врегульовано відносини з власниками водо лічильників, які проживають у приватному секторі.  Стосовно вартості послуги зі зняття та встановлення  водолічильника в приватному секторі, в абонентському відділі нам надали статті витрат для власників приватних будинків. Так, повірка вартує  45 грн. за один водо лічильник ( у багатоквартирних будинках ця послуга безкоштовна, бо в тарифі на водопостачання ці кошти враховані).  За демонтаж та монтаж водолічильника  прийдеться заплатити 90 грн., а за 2 – відповідно 120 грн.

У тих приватних помешканнях, де відсутні прилади обліку води, на літній період (з травня по серпень) вводиться новий тариф – на полив  присадибної ділянки, з розрахунку  9 л/м2  земельної площі за даними місячного показника Гідрометцентру ( з огляду випадання осадків за місяць вираховується  відповідно коефіцієнт).

Слід нагадати нашим читачам, що з 1-го січня 2016 року в будинках з централізованою системою водопостачання постановою  НКРЕКП від 26.11.2015 р. №2868встановлено новий тариф у розмірі 7,29 грн./м3 з ПДВ та 6,71 грн./м3 з ПДВ відповідно (введені в дію з 15.02.2016 р.).  Але вже зараз дані тарифи відшкодовують підприємству лише 83,6% та 80,7% витрат на послуги централізованого водопостачання та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).

Та вже зараз ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на своєму  офіційному сайті  підгодовував нові  розрахунки – тарифи, які надішлють до НКРЕКП, щодо збільшення плати за водопостачання та водовідведення відповідно на 41% та 24% (9,50 грн. /м3 та 7, 68 грн. / м3).

Така ситуація склалася з підвищенням зарплатні, ціни на ПММ та електроенергію. 

А це  фото було представлено однією із криворізьких фірм, які показали наочно стан наших водопровідних труб. Якщо вода з водозабору  відповідає всім нормам споживання, то проходячи через такі труби вона вбиває людей.  Адже понад 40 років ніхто капітально  не замінював водомережу  міста та внутрішньо будинкове водопостачання.     

І.Григорович

Просмотров: 1130 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]