Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
03:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Декабрь » 13 » Чи можливе об`єднання ПЛ?
21:15
Чи можливе об`єднання ПЛ?

 Сьогоднішні події на Сході країни не всиляють жодного оптимізму стосовно  подальшого  розвитку футболу на Сході, що є частиною суспільного життя Донбасу.  Все частіше можна почути, що скорочення ПЛ до 10 команд буде неефективним явищем для українського футболу. Тому є пропозиції об`єднати ПЛ з першою лігою.  На яких умовах?  У разі, якщо команди з Донецька та Луганська відмовляться від участі в ПЛ. Кому потрібен футбол у чужому місті, коли рідна земля стогне від смертей та руйнації. Наприклад, алчевська «Сталь», не дивлячись, що Алчевськ не «воює» (кілька років тому на коксо-хімічному та металургійному комбінатах відбулося  технічне переоснащення  потужностей за участі російського бізнесу. Хто ж буде «різати курку, котра несе золоті яйця».  Керівництво «Сталі» заявило, що клуб навесні може припинити своє існування.

Але для цього треба змінити регламент ПЛ у графі – легіонери. Зменшити кількість легіонерів до 2- 3 гравців. Таким  чином, свої – українці будуть конкурувати між собою. Скажуть, що легіонери витягують наш футбол. По-перше, давно він вже не радував нас перемогами на рівні Європи. По-друге,  у нас бюджети світового рівня мають лише кілька клубів. Подивіться на бюджети клубів з Чехії, Словаччини, Хорватії, тієї ж Польщі  – маленькі країни, але національний  футбольний патріотизм дає свої результати. Як тільки ми повернемося до футболу Лобановського,  Блохіна, Веремєєва, Євтушенка, Лозінського, Хлуса, Хапсаліса, Тарана…, ми повернемо собі славу. Менше наших гравців шукатимуть роботу за кордоном.         
.З цією метою з першої ліги до ПЛ ввести 6 перших команд з турнірної таблиці. Оскільки друга ліга має в своєму арсеналі всього 10 команд, то розумно було б другу лігу приєднати до першої.

Менше чиновників від футболу, менше корупції, менше витрат, менші внески – більш прозорий футбол. І тоді будуть всі матчі будуть відвідувати глядчі, а не  топові - 3- 4 команди. 

І.Мельник                

Просмотров: 496 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]