Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
09:38
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Октябрь » 30 » Це їм треба завдячити
01:15
Це їм треба завдячити

З кожним днем все далі будуть відходити в історію позачергові вибори - 2014.  Особливість  цих виборів – короткотерміновість. Лише місяць було надано учасникам виборчого процесу. Кандидатам  – здобути перемогу в перегонах, виборцям  – визначитись зі своїм кандидатом.

Зі швидкістю  кулі проходив марафон передвиборчої  агітації, але і він засвідчив порядність одних кандидатів і безчестя інших, які вдавалися до різних інсинуацій:  відкритої брехні, наклепів, зговору (підписантства щодо відставки губернатора, щоб таким чином дискредитувати кандидата-батька). Не пройшло, не  пройшли і інші задуми  переможених: зокрема, там,  де були голови дільничних комісій від «Батьківщини»  робота до підготовки до дня виборів велася на явний зрив. Склалося таке враження. На зсіданнях голова відчитувалася, що документація підготовлена, що все йде добре, але коли прийшов час голосування, то побачили скільки не зроблено до ходу виборчого процесу: урни не правильно зібрані – неможливо опечатати - не співпадали дірочки  (швидко члени комісії пробили інші і запломбували),  контрольні листи не написані; на 18 членів комісії  4 олівці  та 4 лінійки.

 Скажу відверто, якщо хочете завалити добру справу – довірте її «Батьківщині» і  секретарям від «Народного фронту», які «не бельмеса» в документообігу виборчого процесу.  Наприклад, діловода за весь час виборчої кампанії, довелося  побачити кілька годин, і то в  день голосування.  Прийшов час підрахунку голосів – відсутні  контрольні листи  з назвами  партій і блоків, діловод не роздрукувала, чекали поки прийшла роздрукувала. Далі почали підписувати протоколи – догледіли, що в них неправильно вписана дата 26 жовтня.  Давай переписувати.  "Завдячуючи" таким негативним нюансам  наша дільниця  остання відправилася  до  ТВК, бо ще майже  годину чекали найнятий автомобіль… До цих негараздів слід додати поведінку і спостерігачів, котрі, буквально, висіли над нашими головами тінню.  Спостерігачі  від  Дорофеєва, Дожджаніка та Ляшка  намагалися провокувати членів дільниці своєю підозрілістю, недотепними словами та застереженнями, котрі носили провокативний характер. Приїхав  кандидат В.Дожджанік з претензією, що людей позбавили права голосувати – не доставили запрошення. Через що 9-ти поверховий будинок «не проголосував».  Почали розбиратися – дійшло до сміху:  за цією адресою знаходиться приватний будинок в якому мешкає  2 особи.  Ось  такі «кваліфіковані»  спостерігачі. Від Ляшка  приїхали, взагалі, неначе вони президентська рать. Одним словом – радикали не в кращому розумінні цього слова. Рівень культури та поведінки, обізнаність з виборчим процесом  спостерігачів бажали бути кращими, бо по цих критеріях судять і про кандидатів, яких вони представляють.  Прийшов чоловік на підпитку – це винні члени  виборчої комісії. Сліпу людину завела до кабінки дружина – біжать  з криком  чому 2 людини в кабінці? Розберіться, люди добрі… Хто ж допоможе  сліпому проголосувати? Чому кидають бюлетені в одну урну? Та це право  кожного виборця. Чому немає столів у спостерігачів? У законі «Про вибори» не вказано, що члени комісії повинні забезпечити окрім стільців ще й  столами ( 15 спостерігачів були присутні на дільниці, - авт.).        

Дякувати богу, що  терпіння у членів  комісії було на висоті. Це їм треба подякувати, що при такій організації керівництва дільницею, вони взяли ініціативу в свої руки і не дали можливостей зірвати голосування на даній дільниці.

Велика дяка  Наталії  Барабаш, Світлані Вацик, Наталії Зарембі,  Людмилі Золотарьовій,  Марині Кас`ян, Олені Луців,  Ірині Мельник,  Олені Обуховій,  Вікторії Пінаєвій,  Валентині Побігушко, Віті Симоненко, Вікторії Турбаєвській, Олені Олейніковій, Любові Поповій, Людмилі Хохловій. Я не буду називати які політичні сили вони представляли. Радісно  усвідомити відповідальність, працелюбство, злагодженість і дружність членів  комісії.    

Нехай Валентина Гарець (голова)  та Тетяна Заєць (секретар) подякують членів  виборчої комісії, які виконували функції голови та секретаря.  Можливо, ці люди ні в чому і не винні, але коли людина відчуває, що вона не справиться з обов’язками – вона завчасно відмовляється, щоб не підвести інших. Бо це – вибори, а не прогулянка.  У нинішній ситуації цього не відбулося. Накази партійних лідерів – це ще не означає, що це правильне рішення. Нехай бог дасть усім  примирення, поваги, компетентності та професіоналізму, добра і здоров`я.

Краще сказати, ніж промовчати. На помилках вчаться, але не в даному разі і не за таких політичних обставин.

І.Мельник        

Просмотров: 562 | Добавил: wernega | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 2
2 O6OpOTeHb  
0
С удовольствием прочитал, удалась статья

1 wernega  
0
tongue

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]