Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
11:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июль » 16 » Бронежилети від народного депутата
18:43
Бронежилети від народного депутата

Сьогодні, коли йдуть бойові  дії  на Сході країни, де гинуть  військовослужбовці, роль предметів захисту людини від кулі є найважливішою необхідністю.

Керівництво держави робить все можливе, щоб якнайшвидше забезпечити бронежилетами учасників АТО. Крім них свою службу несуть і інші підрозділи, які знаходяться  на бойових постах  по захисту  важливих об’єктів країни.

- Відразу  після того, як народний депутат від нашого округу С.А.Кузьменко надав допомогу в перевезення  «грузу – 200» - воїнів нашої вертолітної бригади, які  29 травня загинули під час передислокації військовослужбовців в зону АТО, стосовно придбання бронежилетів  для офіцерів, що несуть службу в сформованому 17-му батальйоні.  Народний депутат відразу  відгукнувся на наше прохання, - почав свою розповідь заступник Олександрійської військової частини №2269 з виховної  роботи,  підполковник С.Козенко. – Ми щиро вдячні  С.А.Кузьменку за розуміння і  надану практичну допомогу  військовослужбовцям батальйону в якому проходять службу  олександрійці та петрівчани.  

Помічник-консультант народного депутата Юрій Гугленко наголосив:

- Буквально в той же день С.А.Кузьменко дав мені доручення  замовити  9 бронежилетів 4- го покоління.  Їх прийшлося довго чекати, бо єдине в Україні підприємство має велику кількість замовників. І тільки днями їх отримали. Сьогодні  передаємо їх нашим землякам, котрі несуть службу в Запорізькій області.  До нас  зверталися батьки синів, котрі приймають участь в АТО. Два бронежилети вже передано. На черзі ще один буде відправлено на прикордонну заставу, де проходить службу  олександрієць.  Свого часу  ми забезпечили  6- ма бронежилетами та касками міський відділ міліції на їх прохання. Також народний депутат відгукнувся і надав матеріальну допомогу льотчику, який вижив зі збитого вертольота  -В. Макієнку. На черзі. Після визначення  місця  реабілітації  пораненого  – буде профінансовано другий транш. Знаю, що всі структурні підрозділи ТОВ «УкрАгроКом» приймають активну участь допомагаючи матеріально нашим військовим та армії.

Олександрійський військовий комісар, підполковник С.Сидоренко наголосив, що подібні бронежилети є одними із  надійних – марка «Корсар-4» (шериф).  Вони можуть витримати кулі від усіх автоматичних пістолетів, автомата АК  -5,45  калібр та снайперської гвинтівки АКМ-7, 62 калібр. Виготовлений з металокераміки, важить – понад 8 кг. Ціна одного бронежилета коштує  майже 6000 грн.

Поспілкувалися журналісти із офіцером, командиром стрілецького взводу , лейтенантом А.Козенком, який розповів про проходження служби, про те, що вже його взвод  заарештував  групу диверсантів,  які вели спостереження за злетом, посадкою  літаків на військовому аеродромі.  Служба налагоджена добре, харчування в  нормі, живуть у казармах (раніше  в палатках). Чергування цілодобове, тому бронежилети  будуть надійними захисниками  від різних несподіванок.  Батальйон  забезпечений  амуніцією, технікою – зокрема  автозаправник направлений з «УкрАгроКому».  

На запитання коли буде оголошено про демобілізацію, відповідь надав Ю.Гугленко:

- Сергій Анатолійович Кузьменко подав відповідне звернення в  Міністерство оборони України, бо багато батьків запитують, коли їх рідні повернуться додому. До 20 травня діяла часткова мобілізація терміном на 45 днів,  а з 20 -го числа  Указом міністра оборони  військовослужбовець мобілізується терміном не менше, ніж на 30 календарних днів. На сьогоднішній день розмови про демобілізацію не ведуться  - до особливого розпорядження.

Так повинно бути завжди: народ і армія єдині. Треба допомагати  своїй армії, щоб не годувати чужу.

Іван  Мельник

Просмотров: 566 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]