Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
16:05
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Январь » 8 » Брифінг більшості депутатського корпусу, або як подолати кризу влади
21:19
Брифінг більшості депутатського корпусу, або як подолати кризу влади

  На 12 годину дня в офіс-центрі ТОВ  «КД- Транс» було призначено брифінг  для місцевих ЗМІ лідерів 5-ти політичних сил, що увійшли більшістю в міську раду. Спершу перед журналістами виступив голова фракції БПП «Солідарність»  А.О.Коломійцев, який озвучив тези більшості депутатів міської ради, який він намагався озвучити в сесійній залі після закінчення так швидко роботи третьої сесії. 

- Чергова чи позачергова була сесія – це питання суперечливе. Жаль, що депутатам не було надано слово для озвучення депутатських запитів. Нас найбільше турбувало питання пільгових перевезень пасажирів, які з 11- го січня будуть призупинені. Для цього в мене була пропозиція прийняти міську програму по відшкодуванню автоперевізникам частини їх витрат за рахунок міської казни. Також актуальним сьогодні є питання швидкого прийняття депутатами рішення стосовно того, що посольство США  готове вкласти кошти в капітальний ремонт міського Палацу культури, що являє собою культурну спадщину. Також Фонд регіонального розвитку та екологічні структури (Міністерство екології, обласна екологія) готові  вкласти кошти на очищення русла р.Березівка. Є ще ряд програм, що можуть віднайти певні кошти з міської казни, щоб місто мало додаткові кошти на його розвиток. Це треба робити терміново, бо державні ресурси будуть на 40%  меншими цього року.  Це чисто конструктивна позиція.  А стосовно нового виконкому  - його складу, то треба це робити, бо діяльність попереднього була неефективною про що свідчать статистичні дані. Питома вага власних надходжень до міської казни не більше 25-30%, а все інше місто отримує з держбюджету. У місті великий рівень безробіття – на одне робоче місце претендує понад 100 чоловік. Відсутні  інвестиційні проекти, що повинні стимулювати економічний розвиток. Тому, треба обрати такий виконком, якому люди будуть довіряти, бо ми не знаємо як витрачаються кошти з міського бюджету і не можемо впливати на прийняття рішень. Треба терміново ввести електронну систему закупівель, щоб реально бачити куди скільки витрачено. Ми за новий виконком - за розвиток міста.

     О.Богоявленська, секретар міської ради, наголосила на  тому, що в міській раді сьогодні відбуваються кулуарні розмови, які не на користь місту, депутати в свою  чергу  готові працювати на розвиток міста. Треба шукати точки дотику – йти на компроміс. Пообіцяла, що 11- го січня  буде ініціювати зустріч депутатів  з мером С.К.Цапюком. щоб погасити конфлікт.    

 С.Гриценко, депутат від "Радикальної партії", озвучив пропозицію підтримки деяких пільгових категорій населення, як це зроблено в Кіровограді, де частково виділяються кошти з міської  казни  на пільгові перевезення.

- Якщо справа в мені, то я готовий скласти повноваження депутата міської ради, якщо міський голова піде назустріч нашій політичній силі при формуванні нового складу виконкому. Я скажу, що сьогодні управління приватизації нагадує  рейдерське управління. Бюджет можна наповнювати, якщо вести прозоро фінансову політику.

 М.Смакула, депутат від "Радикальної партії",  заявив, що він знає інвестора, який готовий викласти за автостоянки (біля ТКЕ та по вул. Першотравневій) 1 млн. грн, а не за ті  50 тис. грн. за які були продані сторожки. А також він буде позиватися  в суд  на міського голову, який, на його думку, незаконно закрив роботу третьої сесії.         

І.Баранов, координатор більшості, депутат від БПП "Солідарність", нагадав присутнім журналістам про статистику голосування, що є свідченням довіри як до міського голови так і до новообраних депутатів, що не на користь міського голови. Тому, за словами депутата, міський голова повинен піти на компроміс запропонований більшістю, щоб не було конфронтації. Більшість готова до співпрацювати з міським головою, якщо він відречеться від вчорашнього дня – треба міняти виконком і заступників – це вимога часу і політичної волі більшості.  Народ чекає змін. Позиція більшості депутатського корпусу виписана чітко: новий виконком запропонований мером, але узгоджений з пропозицією більшості та обрання нових заступників міського голови.   

Хто в цьому протистоянні виграє - ще невідомо. Головне, щоб від цього була користь для громади міста. Суди - пересуди не додадуть плюсів жодін й зі сторін, бо вони можуть тягнутися дуже довго в часовому вимірі. Здоровий глузд одних та інших - це шлях до порозуміння і плідної роботи заради виборців, які можуть таки суворо спитати з усіх дійових осіб сьогоднішнього політичного протистояння. Люди чекають пожвавлення економічного розвитку Олександрії в якій буде всім до снаги жити. Немає  в місті такої великої політики, яка відбувається в парламенті, що не додає великого оптимізму... Для нас головною політичною силою повинно стати -  політична партія олександрійців.  

Фотокореспонденція       

І.Мельник               

Просмотров: 1351 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]