Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
03:14
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Декабрь » 23 » Бойкот – це ще не означає, що ми краще живемо
19:22
Бойкот – це ще не означає, що ми краще живемо

Молоді громадські діячі Д.Штрейнбрехт та О.Давидов – «Кіровоградський бойкот» організовують на пл. Леніна 24-го грудня  акцію про збирання підписів стосовно  вимоги від міської влади, щоб підприємці маркували російський товар і окремо на полицях розміщували. Дивно звучить – влада повинна контролювати і вимагати. Думаю, що підприємці  (оптові поставщики) без усяких вказівок будуть маркувати російський товар… Скажіть, а ми від цього завтра краще заживемо? У нас на полицях  з`являться інші товари – європейського штибу?  А вартість яка їх буде? Ми ж розуміємо, що це перший крок до прямої заборони російських товарів. Маркуванням це не закінчиться – далі будуть виловлювати  «чорних відьом»… 

Гляньмо краще: чим ми завтра будемо милитися і чим прати?  Сьогодні миючі засоби – їх ціна зросла на 35%  за останні 2 місяціі зростає (асортимент яких  майже на чверть зменшився з дією АТО, зникли з ринку група «Сарма», «Мілам», «Тест»). З 22-го  грудня ціни на  канцтовари виросла відразу на 25% (щодо навчання діток).

 Не кажу про ціни на хлібобулочні вироби, солодощі, цукерки (Київ оголосив, що з 25-го грудня цукерки подорожчають ще на 15%),  м`ясомолочні продукти, яйця ( від 15 і до 22 грн за десяток)  – ціни зашкалюють. Мовчимо! Чому не організовуємо бойкот з цього приводу? Олександрійці вже зараз жахаються від цін, і це не стосується курсу долара. Що буде навесні?  Життя – прожитковий рівень здорожчав майже утричі. Ми не тільки свідки, а й  страждаючі учасники різкого катастрофічного падіння економіки та шаленого росту цін на всі групи товарів народного споживання.

«Пішов» товар з Європи, але його ціна – не підступитися. Мій знайомий тримає магазин «Секенд хенд».

- Сьогодні  кілограм «хламу», який став явно гіршим за якістю за останні  півроку, з Європи нам продають за 100 грн (ще навесні – до 60 грн). Скажіть, це так нам Європа допомагає?  Та й, таможня працює ще грубіше, ніж до лютого.  Куди ми йдемо?  

Збільшення мінімальної зарплатні не покриває того падіння рівня життя - витрат, що сьогодні лягли на плечі українця. Обіцяли зниження ціни  на медикаменти – зась, пройшло майже місяць з оголошення, а ціни ті ж самі. Завіз ліків щотижневий. Де контроль?  У цій галузі  він повинен бути найжорсткішим, бо це здоров`я і життя людини. Навпаки, деякі вже подорожчали від 20 до 50 коп. на «пластинці» (зважте, що це ліки (серцево-судинного характеру) українського виробника, - авт.)).   

 Думаю, що від маркування російського товару наше обличчя не стає схожим на європейське.  А ось Москва нас дістане матеріально – з нового 2015- го року в`їзд до федерації лише за закордонним  паспортом. Сотні тисяч українців,  якщо не мільйони, які сьогодні заробляють в Росії, вимушені будуть  штурмувати  паспортні столи, щоб отримати паспорт міжнародного зразка (чи вистачить бланків, совісті, честі і чесності у паспортистів?).  І тут  ми мовчимо  - не бойкотуємо, що наші заробітчани піднімають економіку РФ. Якесь вибіркове у нас протистояння з Росією. Там, де вигідно – мовчимо, а там, де можна попіаритись  -  на всю премо.   

І.Мельник                          

Просмотров: 495 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]