Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
03:48
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Февраль » 14 » Афганськийи біль - гірка біль втрат сьогодення
05:44
Афганськийи біль - гірка біль втрат сьогодення

Вкотре Олександрійщина пом`янула загиблих в афганській війні. Біль нашої втрати:  27 офіцерів і солдат та один безвісті зниклий;  страшне горнило  війні пройшло 735 олександрійців. Сьогодні  вони поряд з нами - відстоюють честьі гідність країни на сході. З кожним роком все більше нас віддаляє від тих страшних днів, коли батькам привозили цинкові гроби з синами... Пройшли десятиліття, ніхто й гадки не мав, що  в наш час братовбивство стане нормою, що сьогодні вже 12 мешканців Олександрійщини залишили земне життя, через неоголошену війну на сході. Це гірка, тяжка правда – йде війна.  

Міський голова С.Цапюк, виступаючи перед великим зібранням колишніх воїнів-інтернаціоналістів, учасників афганської війни, висловив слова глибокого суму на адресу рідних загиблих, відмітивши глибоку печаль, що всі ми думали і вірили, що кровопролиття назавжди залишили нашу землю.

- Ми свято пам`ятаємо ваш подвиг, подвиг загиблих у  сьогоднішній неоголошеній війні. На ваших прикладах ми виховуємо молоде покоління. Сьогодні йде неоголошена війна. Сьогодні гинуть кращі з кращих. Агресор вбиває, та наші воїни відстоюють цілісність і незалежність України. Багато з вас сьогодні там, відстоюють мир і спокій. Я хочу  побажати вам повернення з перемогою,  а ті, хто поклав  свої  молоді голови, назавжди стали ідеалом, символом  боротьби за незалежність України, ми будемо на їх прикладі виховувати юне покоління, як треба любити свою вітчизну. Ми віримо, що ця війна повинна якнайскоріше закінчитися. Нам потрібен мир і спокій, щоб будувати процвітаючу країну. Вічна слава героям! Слава Україні!

Хвилина мовчання, квіти, сумні обличчя, сльози на очах… Це був мітинг-реквієм, більше вже приурочений сьогоднішнім втратам Олександрійщини – 12 молодих чоловіків,  відстоюючи рідну землю, повернулися  до нас символом вічної пам`яті та прикладом незламної любові до України, її свободи і права до мирного існування.

Прийдуть  світлі часи, і поряд зі стелою героїв  афганської війни повинна стати стела увічнення пам`яті сьогоднішніх героїв, які відстояли Україну.

І.Мельник     

Просмотров: 1209 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]