Поздравляем Вас Гость
Пятница
26.04.2024
07:41
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Февраль » 16 » Афганський біль і не тільки
11:32
Афганський біль і не тільки

15 лютого 28 роковини від дня завершення афганської війни в якій взяли участь тисячі українських солдат та офіцерів. Тисячі їх повернулися додому в цинкових гробах, тисячі інвалідами, а ще більше психологічно скалічених… Життя не стоїть на місці. Воно продовжується, воно сьогодні має інший вимір і цінності  –  зона АТО,  де вирішується доля України, куди першими пішли колишні афганці, щоб захистити нашу країну від вже іншого ворога... З 12 тисяч колишніх афганців, що сьогодні стоять на передових рубежах Сходу, понад 200 пали смертю героя. Десятки олександрійських колишніх афганців віддали свій військовий обов`язок по захисту країни в зоні АТО (О.Мусулега, В.Маринич та ін.).

Міський голова С.К.Цапюк вкотре відзначив мужність і героїзм колишніх воїнів- афганців, наших земляків у відстоюванні революційних завоювань афганського народу, які і сьогодні не стоять осторонь у відстоюванні миру для нашого народу на Сході країни. Побажав учасникам бойових дій на території інших країн та мешканцям Олександрії здоров’я, мирного неба над головою та Божого благословення.

26 мешканців Олександрійщини не повернулися додому живими з 735 воїнів, що пройшли війну в Афганістані серед яких були першими воїни 51-го окремого гвардійського вертолітного полку.
На священному  мітингу пам`яті виступили: військовий комісар Олександрійського міськрайонного військкомату, підполковник О.Балабуха; заступник командира в/ч №2269 Національної гвардії України, полковник Ю.Криндач; Є.Звєрєвщиков - голова ГО «Солдати в Афгані»; О.Піщанський - голова ГО «Захисники вітчизни» та місцевий поет Г.Саміло, котрі у своїх промовах віддали данину світлій пам`яті по загиблих, яких і нині оплакують рідні та близькі.

Автоматний салют, хвилина мовчання, квіти до пам’ятного обеліску – це данина вічної світлої пам`яті по загиблих від вдячних олександрійців.

ФОТОРЯД

І.Мельник

Просмотров: 1035 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]